„Poziţia copilului”, favorit la Berlin

Andreea Petrescu

12 February 2013

Filmul i-a încântat pe jurnaliştii europeni şi americani. „În sfârşit!” au scris cei de la „Die Welt” după premiera de pe 11 februarie, „avem un favorit la Ursul de Aur!”.

Dacă germanii au vorbit despre film ca despre un portret al unei ţări şi un profil psihologic al unei obsesii, americanii de la „The Hollywood Reporter” au avut numai cuvinte de laudă despre interpretarea Luminiţei şi despre scenariu, „admirabil construit, cu momente de umor care echilibrează un final cu adevărat dramatic”, dar şi despre „dirijorul blând şi sigur” Peter Netzer, care a condus-o pe actriţa principală către o performanţă remarcabilă. Şi cei de la publicaţiile „Variety” sau „Cine-Vue.com” au considerat interpretarea Luminiţei Gheorghiu ca fiind fenomenală, într-un film cu alura unei anchete a poliţiei, care pune în lumină angoasele şi fragilitatea protagonistei.

Rezultatul, abia pe 17 februarie! 🙂Citiţi şi

BERLINALE 2017

Șapte filme româneşti de referinţă la Grand Cinema & More 

Top 5 filme europene de artă ale anului

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS
881 views

Your tuppence

 1. dp / 12 February 2013 15:29

  O iubesc pe Luminita Gheorghiu! Am descoperit-o relativ tirziu, cu rolul din “Moartea Domnului Lazarescu”, pentru ca apoi sa o remarc si admir in fiecare rol jucat, mare sau mic. Oricit de mica e partitura pe care o are, reuseste sa faca din ea o mica bijuterie. Ii tin pumnii, e cam de mult timpul sa iasa la rampa sa primeasca premii care sa ii recompenseze talentul.

  Thumb up 0 Thumb down 0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro