10 octombrie – seară de jazz la Ateneul Român

20 September 2015

Zilele acestea am redescoperit jazzul. Poate şi din cauză că pe 19 septembrie s-au împlinit 4 ani de când l-am pierdut pe Johnny Răducanu. Dar Răducanu nu este singurul interpret al jazzului românesc, din generaţia tânără remarcându-se pianista Ramona Horvath (stabilită la Paris). Sunt convinsă că aţi ascultat poate înregistrarea vreunui concert sau poate că deja vă este familiar discul său “Dor de acasă”, realizat împreună cu maestrul Jancy Korossy şi care în 2009 a primit în România titlul de “Cel mai bun disc de jazz al anului”.

Nu ştiu însă dacă aţi avut ocazia să o ascultaţi live, în concert, alături de Nicolas Rageau (contrabas) şi Frédéric Sicart (baterie) împreună cu care Ramona Horvath (pian) formează trio-ul de jazz „Ramona Horvath Trio”. Oricum ar fi, nu mai departe de luna viitoare, pe 10 octombrie, la ora 19:00, Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură și Filarmonica George Enescu, cu sprijinul Kaufland România, vă invită la Ateneul Român la o seară de jazz autentic: “Ramona Horvath Trio – Tribute to Jancy Korossy”. Cu ocazia acestui eveniment, va fi lansat şi noul album intitulat „XS Bird”, înregistrat și produs în Franța, la casa de discuri “Black&Blue“.

ramona_horvath_trio2 (1)

Maestrul Jancy Korossy (originar din Cluj) este considerat de critici ca fiind cel care a pus bazele „Jazzului în România”, încă din anii 50’, din păcate mai cunoscut în Europa, decât în ţară. Ramona i-a fost elevă, dar şi parteneră de scenă.

CATCHY este partener media al acestui eveniment şi vă invită să nu rataţi o seară de jazz spectaculoasă. Biletele se pun în vânzare la Casa de bilete a Ateneului Român (Str. Constantin Esarcu nr. 2), marţi-vineri, 12:00-19:00, tel: 0213156875.Citiţi şi

„LA LUMIÈRE COMIQUE” – concert de muzică barocă

JAZZY CHRISTMAS CONCERT

„SUFLET ÎN CULORI” – concert caritabil în beneficiul copiilor cu autism

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
558 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro