10 “selfies” de când nu exista social media

catchy

25 November 2013

Tentația de a ne fotografia singuri nu e deloc nouă, cum desigur că v-ați gândit și voi. Prima “selfie”, declarată cuvântul anului 2013, a apărut de fapt pe la 1800, din câte se știe, și auto-portretul este al lui Robert Cornelius. Doar că atunci ținea mai degrabă de experiment, cred, iar lipsa vectorului de popularizare care este azi social media a împiedicat epidemia de auto-expunere. Iată acum câteva selfies găsite pe mashable.com.

1800 (mâna arată cam ciudat, nu?)

1890

1900

1930

1930

1938

1947

1948

1959

1966

Citiţi şi

Șase români printre finaliștii Sony World Photography Awards 2017

Șapte imagini de pe retina timpului

„Back to the future”

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS
364 views

Your tuppence

 1. Și cuvântul anului 2013 este… selfie! | Catchy / 25 November 2013 10:42

  […] Pentru a candida la titlul de cuvântul înternațional al anului, un termen nu trebuie să se fi născut în ultimele 12 luni, dar e musai ca în acest interval să fi cunoscut o explozie notabilă în folosirea lui în toată lumea. Un alt argument în desemnarea lui selfie drept câștigător a fost și faptul că, lingvistic, a făcut pui. Așa au apărut helfie (fotografia părului), belfie (fotografia posteriorului), welfie (din workout și selfie, reprezentând un auto-portret din timpul unei activități sportive), drelfie (drunken selfie – poza făcută la beție), dar și shelfie sau bookshelfie, fotografiile cu piese de mobilier. Contra-candidatele la titlu de pe lista scurtă au fost bedroom tax, binge-watch, bitcoin, olinguito, schmeat, showrooming, twerk. Explicațiile le găsiți aici.  Iar o selecție de selfies vintage, aici.  […]

  Thumb up 0 Thumb down 0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro Web analytics

catchy.ro