4. Dolce gusto

Catchy

14 October 2014

Ras copy

Primesc cupoane de reducere de la benzinărie. Din acelea care se lipesc pe un cartonaş, dacă aduni puncte poţi cumpăra la ofertă diverse. De data asta era reducere la un aparat de cafea cu pastile. Punctele le-am adunat repede, sunt mereu pe drumuri şi alimentez în acelaşi loc. Am cumpărat aparatul, şi mi-am cumpărat primele pastile: cortado. Cafea scurtă, cu mult lapte, făcută din aceeaşi capsulă. Mi-a plăcut. Următoarea cutie a fost cappuccino. Pun o capsulă şi iese doar lapte. “La naiba, o capsulă defectă.” Pun altă capsulă pentru fiica mea. “E doar cafea, ăsta nu e cappuccino”. La naiba, a două capsulă defectă. Fac alte capsule şi constat: toate sunt defecte. Într-o capsulă era doar lapte, în alta doar cafea. Mă enervez, dar mă adaptez. Vine o prietenă în vizită şi încerc o capsulă, din care sper să iasă doar lapte, intenţionând să amestesc laptele cu cafea de la espressor. Ghinion, iese doar cafea. Mă încăpăţânez şi fac toate capsulele până dau de lapte. Eram nervoasă, dar într-un fel mândră de mine: am găsit o modalitate să refolosesc cutia defectă. Iau cutia şi notez chestii de pe ea, intenţionând s-o reclam. Merg la cumpărături şi ajung la magazinul cu pricina. Intru calmă, dar hotărâtă, să reclam produsul. Îi spun vânzătorului că ultima a fost defectă.

– Cum defectă, doamnă? mă întreabă.

– Defectă de tot, fiecare capsulă a fost defectă. Într-o capsulă era doar lapte, în alta doar cafea! îi spun cu voce impetuoasă şi evident arţăgoasă.

– Stimată doamnă, îmi răspunde calm şi puţin ironic, dar aşa trebuie să fie! Dacă vă uitaţi pe cutie, scrie clar că o capsulă conţine lapte şi una cafea.

Am ieşit aproape fugind din magazin, timp în care vânzătorul striga după mine:

– Doamnă, nu înţeleg cum de nu v-aţi dat seama! Capsulele au culori diferite, pentru a fi mai uşor de diferenţiat!

Autor: Delia Rusu

Regulamentul concursului, aici. Dacă v-a plăcut acest articol, votați-l, în intervalul prevăzut de regulament, aici.Citiţi şi

Mă gândesc la tine și la anii dintre noi

Nu vreau decât să fii fericit. Și asta nu se poate decât fără mine

Dragoste și cafea rece

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS
1,431 views

Your tuppence

 1. Delia Rusu / 30 November 2014 22:34

  Multumesc Dorina! Cred ca votarea trebuie facuta pe pagina concursului, unde se deschide linkul cu toate tetele inscrise la concurs! 🙂

  Thumb up 0 Thumb down 0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro