40. Învățământ de că*at

29 November 2014

Ras copy

“Mâine trebuie să veniți cu probele de fecale și urină. Trebuie să vă facă fișele medicale, să vă completeze datele personale ca să aveți actele de ședere.” Profesoara e stânjenită de situație.

Marius este student la litere în Bratislava. Mănâncă multă carne, bea vânjos și face caca rar. Nu reușește să umple eprubeta pe care a primit-o de la asistenta slovacă. Profesoara le spune a doua oară și a șaptea oară că trebuie să rezolve cu actele. Marius e constipat și, atunci când reușește să facă un abanos mare și drept, uită să-l amputeze. Trage apa și dus e. Trebuie să mai aștepte o săptămână. ”Marius, nu e de glumă. Trebuie să-ți faci fișa medicală că te zboară.” E disperat. Se screme, zice ”aaaaain, țvaaaai, pooo-liiii-țaaaai” așa cum l-a învățat bunicu. Nu se întâmplă nimic. Mănâncă prune, mere, bea multă apă. În a cincea seară se întâmplă. De data asta nu mai uită. Îl secționează și, cu o spatulă, îl pune în eprubetă. Spală bine sticla dar chiar și așa, unde s-o păstreze până a doua zi?

Pe pervaz, la rece, doar e noiembrie. Eprubeta cu fecale ajunge între borcane cu zacuscă și cârnați în untură. Dimineață.

Borcanele nu mai sunt. Doar cel mare, de 5 kile, cu castraveciori bulgărești. Castraveciorul lui anal, românesc, a fost zburătăcit în zăpada care crește albă lângă cubul trist al căminului de un vânt năpraznic.

Marius își caută fecalele în frig. Nu le găsește.

”Vă rog frumos, avem o urgență. Cine poate să facă un caca pentru Marius? Ca să nu îl exmatriculăm?” întreabă profesoara.

Autor: Iulian Preda

Regulamentul concursului, aici. Dacă v-a plăcut acest articol, votați-l, în intervalul prevăzut de regulament, aici.Citiţi şi

S-a dus și n-am apucat să-i spun…

„Fă ca mine…”

Există femei frumoase și femei urâte?

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
1,192 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro