A cincea NU poveste

uatever

19 November 2010

Nu sunt suficient de bun(ă) pentru tine…

Mi s-a întâmplat de prima oară. Eu aveam vreo 15 ani, o faţă blândă, rotundă şi, probabil, păream cam căzută-n cap, din cauza miopiei. El era un tip mărunt, dar mai mare, negricios, cu păr sârmos şi ochi vii şi foarte negri.

Nu mai ştiu cum l-am cunoscut şi abia acum puţin timp mi-a reamintit cineva cum îl chema. Mai ţin minte doar că eu eram prea tânără ca să nu ne plimbăm prin parc, pe aleile imortalizate de iarnă. Eram mai preocupată să-mi găsesc mănuşile decât să-l sărut, şi mai interesată să-l privesc, decât să-l ating.

Dimineţile mă conducea până în staţia autobuzului care mă ducea la liceu. Era, invariabil, 6 şi 12 minute, când mă urcam în el şi făceam, cu respiraţia, o gaură caldă în geamul îngheţat, ca să-i pot vedea faţa serioasă. Nu se clintea de acolo până nu pleca autobuzul. Copiliţa din mine, hrănită cu poveşti, deloc lipită de realitate, credea că, dacă n-om fi suflete pereche, – eu eram prea blondă şi el prea brun pentru asta – măcar ne-nţelegeam grozav, vă spun. O dată mi-a dăruit un fular vernil, pufos. Rămâne cel mai frumos fular din viaţa mea.

N-a durat mult şi m-a lăsat într-un colţ, aiurită de propoziţia “eşti prea bună pentru mine.” Abia fusesem la el acasă şi îi zâmbisem mamei lui, oferindu-i, încântată peste poate şi, probabil, depăşind fără să vreau măsura, un parfum micuţ şi o cutie de bomboane. “Eu nu am bani să-ţi iau cadouri, nici măcar să te duc la cinematograf. Pot doar să mă plimb cu tine prin parc şi să-ţi ofer câte-o ţigară. Ne despărţim”, mi-a zis.

Apoi m-am împrietenit cu un băiat la fel de năucit ca mine, cu care mă unea doar numele, comun, de familie. Ne-am promis, eu în serios, că dacă nu ne găsim pereche până la 28 de ani, ne luăm, ca măcar să nu mai trecem prin trauma schimbării semnăturii. Încep să cred că el şi-a găsit-o.Citiţi şi

Curajul de a fi imperfecți si vulnerabili

Pentru fostele care cred că una mai bună ca ele nu există

Femeile bune trebuie luate de lângă idioții care nu le merită

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
1,169 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro