A început Bookfest!

29 May 2013

La Pavilionul Romexpo din Bucureşti are loc, între 29 mai şi 2 iunie, cea de-a 8-a ediţie a Salonului Internaţional de Carte. Cele 200 de edituri participante au pregătit lansări de carte, sesiuni de autografe şi dialoguri cu scriitori şi invitaţi speciali, adică mai bine de 300 de evenimente dedicate literaturii.

Trei ţări vorbitoare de limbă germană – Germania, Austria şi Elveţia – sunt invitatele de onoare ale Bookfest 2013. Împreună, vor organiza prezentări de carte, un seminar practic cu titlul Marketing editorial cu buget de criză (joi, 30 mai, de la ora 14:30), mese rotunde la care vor participa autori şi editori români, germani, austrieci şi elveţieni, susţinute în fiecare zi începând de joi, dar şi întâlniri cu autori, de la Katharina Hacker şi Uwe Tellkamp până la Eugen Ruge şi Jan Koneffke.

Expozanţii români au pregătit şi ei surprize, avându-i printre invitaţi pe Neagu Djuvara, Lucian Boia, Radu Beligan, Emil Hurezeanu, Lucian Croitoru sau Horaţiu Mălăele. Joi, 30 mai, la standul Editurii Adenium se lansează, în prezenţa autorilor, volumele Un taur în vitrina de piatră, de Liviu Antonesei, Pisica ruptă, de Mircea Daneliuc şi Damele din pălărie, de InimăRea, începând cu ora 15:00. De la 16:00, la standul Herald se lansează Mitologie chineză, de Octavian Simu, iar de la ora 17:00, la standul RAO – Recviem pentru nebuni și bestii, de Augustin Buzura.

Vineri, 31 mai, la standul Humanitas se va lansa de la ora 16:00 cartea Gustul, mirosul şi amintirea, de Anamaria Smigelschi, ai cărei invitaţi vor fi Dan C. Mihăilescu şi Iustina Croitoru. De la ora 17:00, actriţa Tamara Buciuceanu-Botez va fi prezentă la standul Litera pentru lansarea cărţii dedicate carierei domniei sale, Tamara Buciuceanu. O viață închinată scenei, scrisă de Bogdana Darie. O oră mai târziu, Valentin Uritescu lansează cartea Mi-e dor de tine… Amintiri, frânturi din viaţă, la standul Humanitas, alături de Radu Paraschivescu. Începând cu ora 18:00, la standul Institutului Cultural Român se va lansa volumul “Covoare basarabene” (ediţie bilingvă româno-engleză), semnat de Varvara Buzilă. Iar de la 18:30, Alteţa Sa Regală, Principele Radu participă, la standul Curtea Veche Publishing, la lansarea colecţiei Cărţile copilăriei.

Lista este pe atât de lungă pe cât ne este cartea de dragă. Tocmai de aceea, vă invităm să parcurgeţi programul complet, pe site-ul Bookfest, care ne aşteaptă cu rafturile pline, până la ora 20:00 miercuri, joi şi duminică, şi până la 22:00 vineri şi sâmbătă.Citiţi şi

Prea puține femei în Clubul Milionarilor de la Davos și prea expuse propunerilor indecente

Târgul Internațional GAUDEAMUS – Carte de învățătură

Angela – cea mai puternică femeie într-o lume a bărbaților instabili

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
465 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro