A murit Maria Schneider, partenera lui Marlon Brando din Ultimul tango la Paris

5 February 2011

Joi, 3 februarie, s-a stins din viaţă actriţa franceză Maria Schneider, în vârstă de 58 de ani. În 1972, Maria avea doar 19 ani, când a apărut în filmul lui Bernardo Bertolucci Ultimul tango la Paris, filmul care a scandalizat o lume întreagă. Niciunul dintre celelalte peste 24 de filme în care a mai fost distribuită, până la ultimul, în 2007, nu s-a mai bucurat de o asemenea faimă.

Povestea tinerei parizience, Jeanne, încurcată cu un om de afaceri american mai în vârstă, interpretat de Marlon Brando, este plină de scene explicite de sex. Ceea ce a făcut ca Ultimul tango la Paris,  nominalizat la Oscar, pentru cel mai bun regizor şi cel mai bun actor, să revină abia în 1989 în cinematografele din Italia, după ce a fost interzis timp de 20 de ani, iar în Statele Unite să fie şi astăzi interzis minorilor sub 17 ani.  

Frederic Mitterand, Ministrul Culturii din Franţa, a declarat că Maria Schneider a rămas în ochii publicului, chiar şi la patru decenii după Last Tango, partenera seducătoare, inocentă şi severă a lui Brando, figură emblematică a cinematografiei franceze, dar şi imaginea puternică a femeii de astăzi.

Aici găsiţi multe nespuse până atunci într-un interviu cu Maria din 2007.

Iar aici, şi cei care aţi văzut Ultimul tango la Paris, şi cei care nu, încă, puteţi citiţi una dintre cele mai cunoscute cronici din istoria criticii de film, aparţinând  faimoasei Pauline Kael. Şi aici, adunate, cronici de film, scrise cu condei, spirit şi suflet, un ghid preţios, când avem atât de puţin timp, şi atâtea lucruri de făcut.Citiţi şi

Poate fi iubirea greșită?

Adam și Eva

Iubirea asta-i o imensă dilemă. Cu coarne

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
1,911 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro