Aceasta este povestea tristă a multor femei, iar eu sunt una dintre ele azi

Catchy

1 June 2016

Ea ți se pare o femeie puternică, dar doar ți se pare! Ea are sufletul obosit și confuz. Pare o tânără abia trecută de adolescență și totuși a trăit, a trăit mult și multe, mărturie stau ochii săi ce par că spun o poveste scrisă în limbaj de lacrimi. Cea care azi pare femeia puternică a fost, cândva, visătoarea naivă care era convinsă că, făcând bine oamenilor din jur, nu ai cum să nu primești același bine și că forța divină o va răsplăti pentru bunătatea sa, fără zgârcenie, tot cu bunătate.

A fost, spun bine că „a fost”, căci astăzi, sigur, nu mai este aceeași visătoare naivă.

Astăzi ea e femeia aparent puternică, dar cu sufletul obosit și secat de toate resursele, singura bogăție rămasă fiind doar multitudinea de  amintiri cu gust amar ce i-au marcat decisiv existența.

durere

E acea tânără care, într-o zi, s-a trezit fulgerată de glasul apăsat al doctorului care o întreba: „Mai aveți copii? Sarcina este oprită din evoluție”, înșiruindu-i apoi, mecanic, o serie de acțiuni ce se impuneau a fi făcute spre binele femeii. E drept că, poate, pentru acel om nu conta duritatea acelor vorbe, doar le spune atât de des, încât ar fi inuman să mai pună suflet pentru fiecare pacientă asupra căreia s-a abătut un astfel de blestem.

Ironie sau nu, pedeapsă sau, pur și simplu, o conicidență dureroasă, împarte aceeași cameră de spital cu o altă femeie disperată că trebuie să scape de o sarcină. Una plânge pentru ce a pierdut, iar alta se roagă să scape de un  „dar” nedorit…  unde-i dreptatea?

Sub anestezie și în zgomotele unor instrumente metalice mânuite de medic, adoarme plângând, visând la faptul că urma să fie mamă, mamă a doi îngerași.

Nici la trezire nu e mai bine, plânge și îi e rău, nu e vorba acel rău fizic, acela e prea neînsemnat pentru a-l aduce în discuție.

Din păcate, aceasta este povestea tristă a multor femei, iar azi, eu sunt una dintre ele.

Guest post by UNA

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂  Trimite-ne textul pe office@catchy.ro.

Citiţi şi

Nu mai fugiți de suferință

Viața nu se termină la 40 de ani. Uneori abia începe

Of, bietul Vasile!

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
3,161 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro Web analytics

catchy.ro