Adevărații Învingători – echipa paralimpică română

18 August 2016

În perioada 7 – 18 septembrie 2016, la Rio de Janeiro, se vor desfăşura Jocurile Paralimpice. La această ediţie, România va fi reprezentată de 11 sportivi, alcătuind cea mai numeroasă şi bine pregătită echipă paralimpică română din istoria participărilor la Jocuri, susţinută, pentru a doua oară consecutiv, de Olympus, în calitate de partener tradițional al Comitetului Național Paralimpic (CNP). Olympus continuă, astfel, campania „Susținem Adevărații Învingători”, lansată în anul 2013.

La ediția din acest an, pe lângă sporturile deja consacrate pentru echipa noastră paralimpică (ciclism, înot, tenis de masă, atletism), participarea la categoriile judo pentru nevăzători și para-caiac va reprezenta o premieră pentru România.

Echipa paralimpică română este alcătuită din:

Florin Cojoc – săritura în înălțime și săritura în lungime;
Florentina Hriscu – aruncarea discului;
Eduard Novak şi Olah Attila – ciclism;
Alex Bologa – judo;
Șerban Iulian și Mihaela Lulea – caiac-canoe
Naomi Ciorap şi Samuel Ciorap – înot;
Dacian Makszin și Bobi Simion – tenis de masă;

Echipa paralimpica romana

Echipa Paralimpică a fost prezentată oficial la Cluj-Napoca în cadrul unei conferinţe de presă organizate de Comitetul Național Paralimpic.  Dintr-un anumit punct de vedere am putea spune că acestea sunt adevăratele Jocuri Olimpice, în care nu numai talentul şi munca sunt vedete, ci, mai ales capacitatea de autodepăşire şi puterea psihică a acestor sportivi.

În perioada iulie – septembrie, Olympus direcționează Comitetului Național Paralimpic câte 50 de bani pentru fiecare sticlă promoțională de lapte de consum Olympus (1,5% și 3,5% grăsime) cumpărată.

Detalii aici.Citiţi şi

Adevărul e mai important acum ca niciodată

Italia: închisoarea pentru părinţii care îşi obligă copiii să devină vegani

Mai vrei să mănânci brânză?

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
311 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro