Alunecând pe gheaţa subţire a fiecărei zile…

8 January 2016

Polei, frig, trotuare – mormane de zăpadă, polei, ger, vin ploile (nu ca în Louis Bromfield, în 2 vol, vara…), gradere anonime ce trec agale, oameni zgribuliţi ce trec mai puţin agale, Boboteaza, Sfântul Ion… finalul spriţurilor de Sărbători. Şi tot aud de ăştia 2l de lichid pe zi… Good! Good! De câte ori aud asta, dau fuga la frigider, iar în frigider e… frig, ca afară.

central_park_snow

Lasă că vine el sezonul berilor la plastic! Aseară, la telejurnal (vorba lui Andrieş), am văzut ce poate face frigul din musulmanii refugiaţi… Încep să alerge nemţoaice… trist, de altfel. Le povăţuiesc pe colegele mele de ţară, pe românce, adică… să nu facă Revelionul în piaţa moscheii ce se va construi în Bucureşti, la un moment dat! Să-l lase pe Ponta, că are relaţii…

Polei, frig, copiii vor începe şcoala, iar studenţii, sesiunea. Pluteşte în aer apropierea unei perioade de-a dreptul academice. Vor răsuna din nou, în blocuri, în apartamentele închiriate sau nu, în cămine, compoziţiile devenite celebre ale lui Smiley, Velea şi… Guţă. Fiecare cu specializarea lui, nu? Are şi poleiul părţile lui bune, de altfel… fetele care alunecă pe gheaţă, în ziua de Bobotează, se mărită sigur… nu ştiu dacă toate vor, dar probabil că vor privi mai atent, în timp ce se scutură de zăpadă, la 4X4-urile care trec, agale, pe bulevardele curăţate (na!) de primării…

Polei, frig, poftă de muncă (să nu exagerăm), predicţii, zodiace, că o să fie aşa sau altfel, zilele astea ne-au căpiat astrologii cu torente de cuvinte din care am înţeles doar numele de planete (tot şcoala, săraca!…), ăştia ştiu tot, pe bune, presupun că sunt pregătiţi pentru orice, au încălţări aderente şi servicii bune, jonglate după poziţia astrelor, nu?

Şi dacă alunecatul meu pe gheaţa subţire a vorbelor nu v-a înveselit suficient, reclamaţi la primărie, la şcoala de fete, la non-stop-ul din colţ, ăla cu preţuri de Dubai, sau faceţi poze şi trimiteţi-le ălora de la „dacă aţi remarcat un fapt deosebit, îngheţat…”. Pe… suficient de curând!

Guest post by Sorin Alexandru ŞonteaCitiţi şi

Dacă nu pot fi acela…

1-2 martie 2018: Luna Plină în Fecioară

Doamno, ce te crezi!

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
629 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro