Amanta nu e doar sex. Niciodată n-a fost

Oana Simionescu

13 April 2015

oana simionescuRitualul ei e unul complex, al iubirii de sine. De la corset și până la ciorapii cu bandă, de la parfumul atent ales și până la rujul cu nuanță perfect în consens cu tenul, Femeia își prezintă sexualitatea imaginației Lui, nu privirii concrete. Baia de seară e întotdeauna însoțită de o carte bună și un pahar de vin roșu, cu picior, iar aromele spumei îi înmoaie pielea și îi imprima un miros de vanilie și cultură, pe ritmuri relaxante.

Amanta nu e doar sex, niciodată n-a fost. Amanta e o muză care-și înțelege rolul și știe să și-l joace așa cum Soția a uitat de mult să o mai facă. E cea care aduce poezia în viața Lui, cea care prin doar jumătate de centimetru de piele descoperită, între fustă și dres, neglijent, ca și cum n-ar fi știut ce se întâmplă, îi poate da fantezii absurde, aproape de nebunie. E Femeia care nu are nevoie să își descopere sânii sau să își sublinieze fundul ca să îl facă să o viseze, ci stăpânește arta de a fi Femeie până în cele mai mici amănunte.

amantă

O conversație nu e niciodată doar o conversație. Banalul „Bună!” creează o confuzie de instincte, emoții și inspirație, în mintea celuilalt. Ea nu discută cu vorba, ci cu privirea, cu atitudinea, cu porii. Fiecare gest se cere urmat de un răspuns, fiecare detaliu are două moduri de interpretare. Nimic vulgar, nimic neșlefuit în ani de cizelare ca Om, ca Femeie, ca Amantă. Un complet format din experiențe, educație, cochetărie, nici o parte a personalității ei nu a rămas neatinsă de briciul dur al conștiintei și învățată a fi stăpânită până la punctul în care să devină liricism.

Pentru că da, Amanta este poezia care îi lipsește din viața Lui. Niciodată n-a fost vorba doar de sex, cum niciodată poezia nu a fost doar despre scris. Te-ntrebi de ce Ea și nu Tu? Pentru că Femeie nu înseamnă ce crezi tu, cel mai probabil, ci e ceva mult mai profund decât aparențele. În intimitatea unei camere, tot ce mai rămâne din două persoane sunt instinctele și plăcerile, însă drumul până acolo e unul lung, bătut de multe ori și cunoscut prin zeci de experiențe, pe care sexualitatea s-a transformat din concretele poziții într-un dans al tuturor simțurilor, fie ele fizice, mentale sau emoționale. Nefericiți cei care s-au oprit doar la începutul lui, pentru că aceia ratează o călătorie spirituală spre Tot.Citiţi şi

Măi, fetelor, ce e cu bărbaţii ăştia şi sportul numit sex?

Iubiți-l altfel!

Viața se trăiește azi și, poate, cu puțin noroc și mâine

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS
53,368 views

Your tuppence

 1. Melinda De Ross / 23 November 2017 14:31

  Dar de ce credeți ca întotdeauna Soția și Amanta sunt două persoane diferite? Din punctul meu de vedere, o Femeie trebuie sa încerce sa fie ambele. Dacă mai e și Mama, pe lângă Soție și Amanta, atunci aceea nu e doar o SuperFemeie, e de-a dreptul o zeiță. Da, chiar exista asa ceva – eu personal cunosc vreo doua cazuri. Dar deh… Câți bărbați merita un asemenea efort și știu să-l aprecieze? Dacă ar exista mai mulți SuperBarbati, s-ar termina cu conflictele astea între amante, neveste, fete cuminți și fete rele.

  Thumb up 0 Thumb down 0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro