Antidot japonez pentru singurătate

Clara Pop

9 April 2013

Cui nu i se întâmplă să simtă câteodată nevoia unei atingeri calde, plină de tandrețe? Când nu-i mereu cineva în preajmă pentru o alinare, japonezii s-au gândit la o soluție: haina-iubită sau Riajyuu, care îi oferă purtătorului sentimentul că e îmbrățișat de o femeie. În traducere aproximativă, cuvântul ar însemna „o persoană care e mulțumită cu viața reală, în afara universului online”.

Tot de această… realitate țin probabil și căștile cu mesaje vocale deja înregistrate pentru că această haină-pansament pentru cei singuri și vorbește. Creată de niște studenți, are un cordon special care dă senzația unei îmbrățisări din spate.

Maito Omari, unul dintre inventatori, s-a gândit la cei i-ar plăcea lui să simtă alături de o femeie: „Dacă aș avea o iubită, cred că ar fi plăcut dacă ea m-ar îmbrățișa pe neașteptate când o aștept în stația de autobuz.” Și cum n-are, a lăsat imaginația să zburde și a înregistrat și un mesaj vocal care să însoțească gestul: „Iubitule, îmi pare rău că am întârziat.” Se pare că nici japonezele nu-s gata la timp când trebuie să iasă în oraș. 🙂 

După bolul anti-singurătate, cu loc special în care să-ți ții smartphone-ul cât mănânci, ca să nu te plictisești, aștept cu mare curiozitate următoarea invenție niponă. Dar totuși nu e oare prea facil să îți cumperi iluzia că ai pe cineva aproape decât să îți iei inima în piept și să inviți o fată în oraș? Sau să te holbezi întruna la viața pe un ecran, ignorând-o pe cea de langă tine? Se pare că nu, din moment ce aceiași studenți testează acum un simulator pentru sărut, imperios într-o lume de singuratici.Citiţi şi

Poate am să te cred. Sau mai bine nu

Eu mi-am bătut joc, iar ea nu e proastă

Și n-am să plâng…

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS
854 views

Your tuppence

 1. raluca / 16 April 2013 23:30

  imperios necesar – pleonasm….

  Thumb up 0 Thumb down 0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro