Antidot japonez pentru singurătate

Clara Pop

9 April 2013

Cui nu i se întâmplă să simtă câteodată nevoia unei atingeri calde, plină de tandrețe? Când nu-i mereu cineva în preajmă pentru o alinare, japonezii s-au gândit la o soluție: haina-iubită sau Riajyuu, care îi oferă purtătorului sentimentul că e îmbrățișat de o femeie. În traducere aproximativă, cuvântul ar însemna „o persoană care e mulțumită cu viața reală, în afara universului online”.

Tot de această… realitate țin probabil și căștile cu mesaje vocale deja înregistrate pentru că această haină-pansament pentru cei singuri și vorbește. Creată de niște studenți, are un cordon special care dă senzația unei îmbrățisări din spate.

Maito Omari, unul dintre inventatori, s-a gândit la cei i-ar plăcea lui să simtă alături de o femeie: „Dacă aș avea o iubită, cred că ar fi plăcut dacă ea m-ar îmbrățișa pe neașteptate când o aștept în stația de autobuz.” Și cum n-are, a lăsat imaginația să zburde și a înregistrat și un mesaj vocal care să însoțească gestul: „Iubitule, îmi pare rău că am întârziat.” Se pare că nici japonezele nu-s gata la timp când trebuie să iasă în oraș. 🙂 

După bolul anti-singurătate, cu loc special în care să-ți ții smartphone-ul cât mănânci, ca să nu te plictisești, aștept cu mare curiozitate următoarea invenție niponă. Dar totuși nu e oare prea facil să îți cumperi iluzia că ai pe cineva aproape decât să îți iei inima în piept și să inviți o fată în oraș? Sau să te holbezi întruna la viața pe un ecran, ignorând-o pe cea de langă tine? Se pare că nu, din moment ce aceiași studenți testează acum un simulator pentru sărut, imperios într-o lume de singuratici.Citiţi şi

O seară de răsfăț, numai și numai pentru ea…

Poezia sau despre cum să răspunzi cu un zâmbet unei priviri ucigătoare

Cea mai tare, sofisticată, complexă și totală chestie…

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS
870 views

Your tuppence

 1. raluca / 16 April 2013 23:30

  imperios necesar – pleonasm….

  Thumb up 0 Thumb down 0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro