Apărați-i pe copii de părinții bătăuși!

Andreea Petrescu

7 May 2013

O frundaţie spaniolă pentru ajutorarea copiilor care sunt victime ale abuzurilor din partea adulţilor a gândit o campanie de avertizare menită să ajungă doar acolo unde trebuie: la cei mici. Prin intermediul unor panouri stradale speciale, două imagini sunt suprapuse astfel încât una dintre ele să fie vizibilă doar pentru cei cu înălţimea sub 1,35 metri.

Astfel, copiii de 10-12 ani pot vedea doar o reclamă simplă, în care apare chipul unui copil, însoţit de mesajul: “câteodată, abuzurile asupra copiilor sunt văzute doar de aceştia”. Cei mai mici pot vedea în schimb urme de violenţă pe chipul băiatului şi un mesaj urmat de un număr de telefon care poate fi apelat gratuit: “dacă cineva îţi face rău, sună la acest număr”.

Ideea ar fi menită să anticipeze situaţiile în care copiii sunt însoţiţi chiar de agresorul lor, care i-ar putea intimida în a cere ajutorul. Până acum, videoclipul campaniei are aproape două milioane de vizualizări pe internet, ceea ce înseamnă că a fost atins cel puţin un scop: acela de a le reaminti oamenilor că violenţa asupra copiilor nu trebuie trecută cu vederea.

În martie 2013, Salvaţi Copiii România a dat publicităţii un studiu care arată că incidenţa utilizării bătăii ca mijloc de corecţie în cazul părinţilor români este de 18%, în timp ce 62% dintre copiii intervievaţi afirmă că sunt loviţi de părinţi (atunci când greşesc) cu palma, 18% cu băţul şi 13% cu cureaua. Mai sunt deci părinți care cred că “bătaia e ruptă din rai” şi că “unde dă mama creşte”… Nu treceți nepăsători pe lângă un copil cu vânătăi care nu par a fi de la joacă!

 Citiţi şi

Femeia bătută e ca șnițelul bun

Petrecere pe timp de ciumă – Livada de vișini

Fetița

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
942 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro