Aplicaţie iPhone care detectează cancerul de piele

29 June 2011

O echipă de doi medici dermatologi şi doi programatori din România lucrează la o nouă aplicaţie pentru iPhone, Skin Scan, prin care, cu ajutorul camerei de fotografiat a aparatului, vor putea fi detectate cazurile de cancer de piele încă din faze incipiente, relatează siteul mobihealthnews.com.

Aplicaţia funcţionează astfel: utilizatorul iPhone-ului face o fotografie aluniţei care îl îngrijorează, cu ajutorul camerei foto a aparatului Apple. Apoi, programul Skin Scan, care foloseşte un algoritm propriu pentru a analiza caracteristicile ţesutului fotografiat, evaluează fotografia pentru a da un verdict cu privire la modul în care se dezvoltă această aluniţă, indicând factorii de risc. În plus, programul conţine şi o funcţie de căutare a celui mai apropiat cabinet dermatologic.

În cazul în care această aplicaţie va fi finalizată şi brevetată cu succes şi va atrage suficienţi utilizatori, ea le va permite oficialilor responsabili cu sănătatea publică să identifice şi monitorizeze zonele cu o incidenţă ridicată a cancerului de piele.

Felicitări medicilor români pentru iniţiativă!Citiţi şi

Ce căuta individul acesta la fereastra mea, în miez de noapte?

Ele nu ar fi făcut una sau alta nici în ruptul capului

14. Cred că aceasta este poveste de iubire ca în filme

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
1,239 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro