Aspire to inspire before you expire

Mihaela Cârlan

27 November 2011

Există un club în America, ăl mai exclusivist dintre câte cluburi există, care se cheamă The Good Club, format dintr-o mână de miliardari filantropi a căror avere netă este estimată la 125 de miliarde de dolari. Bill Gates, Warren Buffett, Oprah Winfrey, David Rockefeller, Ted Turner sunt printre cei care au ajutat milioane de oameni din întreaga lume. Acum, li s-au alăturat efortului de a salva planeta, şi bogaţii Asiei reuniţi într-un club similar – The Legacy Club.

În Asia, deşi bogăţia se multiplică mai rapid ca în restul lumii, filantropia nu a prea prins, nou-îmbogăţiţii fiind reticenţi în a da o parte din averea lor săracilor. Dar după ce Bill Gates şi Warren Buffet le-a împărtăşit din experienţa lor, super-bogaţii Asiei au preluat modelul şi se vor implica mai cu tragere de inimă în activităţi filantropice. Printre ei se află Brian Yim, Mohamad Nasheed, Tan Sri Francis Yeoh, Kevin Yeong, chairman al Unicef’s Special Fundraising Committee şi Dr. Keith Goh, neurochirurg şi chairman al Make-A-Wish Foundation Singapore, dar mai sunt şi alţii care nu doresc să-şi facă publică latura caritabilă. De taxele de membru foarte ridicate vor beneficia organizaţii caritabile ca Maiti Nepal, Make-A-Wish Foundation Singapore, Living Hope, East Bali Poverty Project şi Unicef. Chen Guangbiao, un miliardar chinez de 42 de ani, a asociat bogaţia cu apa şi a construit un model de caritate: “ai un pahar cu apă, îl bei; ai o găleată, o păstrezi în casă; dacă ai un râu, trebuie să înveţi să împarţi apa şi cu alţii”.

Filantropic, filantropic, dar acest club este şi unul de lifestyle, membrii săi având o sumă de privilegii pornind de la experienţe one in a life time în hoteluri şi resort-uri de lux, până la oportunităţi de investiţii. Că banul e obişnuit la ban să tragă şi milionarul, la milionar, dar dacă oamenii aceştia aspiră să-i inspire şi pe alţii ca ei să-i urmeze în bine-facere înainte de ultima suflare, merită un… chapeau bas! şi de la noi.Citiţi şi

O experiență inedită: Bali

Mic dicţionar explicativ de bucătărie Thailandeză, încropit la faţa locului

Guerlain – parfumul e forma cea mai intensă a amintirii

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
596 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro