Ăsta da noroc!

2 April 2012

Un bărbat din Statele Unite a făcut afacerea vieții lui când a cumpărat cu 14 dolari, la un magazin de chilipiruri, ceea ce el credea că este o reproducere înrămată a unui print celebru de Pablo Picasso. Mare i-a fost surpriza când a descoperit că lucrarea este autentică.

Norocosul se numește Zach Bodish și a recunoscut că a început să tremure puțin atunci când a văzut că posterul este semnat în același loc în care artistul își semna printurile originale. A dus lucrarea la un specialist, care i-a confirmat că afișul ar putea fi vândut cu 6.000 de dolari la licitație sau cu peste 10.000 de dolari la o galerie de artă. Deși este pasionat de artă, bărbatul spune că este foarte tentat de ideea de a vinde lucrarea.

În 1958, Picasso a fost rugat să creeze un afiș pentru expoziția sa de ceramică din Franța, iar lucrarea pe care a cumpărat-o Bodish este numărul 6 din 100. După ce povestea a apărut în presă, oamenii au luat cu asalt magazinele de chilipiruri, în speranța că vor găsi și alte mari lucrări artistice la un preț de nimic. Le urăm succes, deși legea probabilităților ne spune că șansele lor sunt destul de mici. 🙂Citiţi şi

15 neștiute despre opere de artă faimoase

Noaptea Albă a Galeriilor 2017

Manolo Blahnik, expoziția itinerantă The Art of Shoes

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
615 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro