Autolib – bubble cars de închiriat în Paris

3 October 2011

După succesul proiectului Velib – deplasarea prin oraş cu biciclete închiriate-, parizienii pot circula de astăzi cu maşinile electrice Autolib pe care le vor putea închiria la un preţ de  10 euro pe zi. Aceste bubble-cars funcţionează pe bază de baterii cu litiu şi au o independenţă de aproximativ patru ore între încărcări, în care pot parcurge până la 250 km. 

Acum sunt disponibile 66 de bubble-cars şi 33 de staţii de alimentare în tot Parisul, dar până la sfârşitul anului 2012 se estimează ca numărul maşinilor să ajungă la 3000, iar cel al staţiilor la 1000. Antrepenorul miliardar Vincent Bollore speră ca afacerea în care a investit deja 235 milioane de euro să fie profitabilă, mai ales că mulţi pariezieni au decis să renunţe la folosirea maşinilor personale din cauza asigurărilor şi taxelor de parcare piperate.

O idee deloc rea şi pentru micul nostru Paris, dar câţi români ar renunţa la bolizii cu sute de cai-putere ca să se urce într-o jucărie cu baterii?Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
345 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro