Bonjour am dat, belea mi-am căpătat!

6 July 2017

RALUCA SMADUNu sunt cea mai expansivă persoană, cu atât mai puțin când cuvintele, care ar trebui să dărâme ziduri, în juru-mi le înalță. Astfel, abia astăzi, după nouă luni de trai „à la français”, am avut prima interacțiune cu vreun vecin. Un bătrânel simpatic, pe la vreo 60 de ani, care locuiește alături.

Ieșind în peticelul de curte spre care dă salonul, să le dau plămânilor drogul cuvenit, îl văd pe tataia în cauză că se chinuie să tundă gardul viu care ne desparte grădinile. Ca o fată bine crescută ce mă aflu, îl întreb într-o franceză schimonosită dacă are nevoie de ajutor pentru a tăia boscheții de pe partea mea. Omul, superextraentuziasmat! Mă urc deci frumos pe un scaun, îmi plasează tataie drujba peste gard, îmi explică cum funcționează și mă apuc de treabă.

om cu drujba

Surprinzător, mă descurc atât de bine, de zici că aș fi lucrat toată viața la spații verzi. Pe măsură ce cădeau la pământ boscheții, ego-ul meu urca spre cer. Mă simțeam precum o războinică ce-și doboară adversarii, rând pe rând și începeam deja să savurez dulcele gust al victoriei, când în fața ochilor mei își face apariția o flamă, urmată de o bubuitură și mașinăria se oprește.

Astăzi a fost o zi fructuoasă. Am tăiat trei boscheți și un cablu de drujbă. Iar vecinul va avea de plătit mai puțin la factura de electricitate, că l-am lăsat fără curent. Unde ești tu, Sofocle, că o puneai de-o muză acum?

Au revoir, vă las, că trebuie să îmi arunc un ochi pe anunțurile imobiliare.

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Mâine plouă. De vină-s musulmanii!

Diana Balba – din Brăila, la Paris

Cine este Mihaela din R3?

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
2,472 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro