Boston, arme şi Ben Affleck

22 November 2010

Cine ar fi crezut că Ben Affleck – partea aparent mai puţin talentată a cuplului Oscar-izat pentru Good Will Hunting – poate fi responsabil pentru filme precum Gone Baby Gone sau The Town, cel din urmă fiind şi cel mai recent.

Surprizele plăcute în valul de filme mai putin reuşite din ultima vreme (mă refer aici, din păcate, la decepţia Inception) cântăresc cu atat mai mult. Nu credeam să îmi placă atat de mult The Town – un action-drama despre o gaşcă de spărgători de bănci din Boston. Poate pentru că nu aveam nicio aşteptare de la film m-am bucurat timp de două ore alături de personaje memorabile, situaţii dramatice şi foarte credibile, o distribuţie fără defect. Ben Affleck este un vizionar care mi-a amintit de măiestria de povestitor cinematografic a lui Clint Eastwood.

Plasat în Charlestown, o suburbie a Bostonului, unde o mare parte a locuitorilor sunt spărgători de bănci din tată în fiu, scenariul The Town este bazat pe romanul Prince of Thieves de Chuck Hogan. Ben Affleck este scenarist, regizor şi îl interpretează pe Doug MacRay, personajul principal – liderul grupului de spărgatori de bănci. Alături de el, un genial Jeremy Renner (protagonistul filmului de Oscar din acest an The Hurtlocker) care îl interpretează pe James Coughlin, prietenul lui Doug – un villain cu motivaţii profund umane, Blake Lively (cunoscută din The Gossip Girl) care reuşeşte un rol de excepţie ca sora lui James, John Hamm (Don Draper din Mad Men) în rolul agentului FBI Adam Frawley plus două cameouri memorabile: Chris Cooper (tatăl lui Doug) şi Pete Postelthwaite (patronul unei florării – reprezentant al mafiei catolice irlandeze).

The Town redă aproape visceral presiunea vieţii într-un mediu tip închisoare, căruia i te supui sau i te sustragi, acţiunile unor personaje mânate de motivaţii care merg dincolo de bani şi ţin mai mult de supravieţuire şi asumarea unui mod de viaţă.

The Town (Oraşul) va avea premiera în România pe 31 decembrie.Citiţi şi

Femeia din mijlocul străzii

Greutatea dragostei în carate – cele mai scumpe inele de logodnă

De ce nu vrea să mă mai vadă?

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
432 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro