Ce bine că amantele nu știu că…

15 March 2018

Ce bine că amantele nu știu cum e să fii femeia perfectă pentru bărbatul care te-a luat de nevastă și care, după 15 ani împreună și un copil frumos ca el, tot la tine între picioare visează să ajungă seara, care te iubește și pe care-l iubești mai mult decât pot exprima niște banale cuvinte așternute pe o foaie virtuală, cu care împarți și bune și rele, pentru că așa e într-o echipă formată din doi oameni care se iubesc, se respectă și se sprijină.

Ce bine că ele nu știu nimic din cum e să fii o familie în care totul se discută sincer, femeile frumoase de pe stradă se comentează (apreciază) împreună, bărbații atrăgători la fel, pentru că așa e când soțul/soția îți e și cel mai bun prieten, pe lângă toate celelalte lucruri.

office environment , playing footsie.

Ce bine că universul limitat al amantelor le creează trista iluzie că lucrurile stau peste tot la fel și ele sunt salvarea și echilibrul întregii omeniri defecte, pentru că dacă ar ști că există și căsnicii fericite, împlinite, fără nevoia unui al treilea personaj între cei doi, mitul lor s-ar spulbera în bucăți, ar trebui să privească realitatea în ochi și ar fi forțate să recunoască faptul că da, există și așa ceva. Și atunci ar intra în depresie, pentru că, nu-i așa, e nasol să afli că nevasta poate rămâne Femeie și după atâția ani, după un copil, un job, o casă de îngrijit, responsabilități și multe alte lucruri pe care creierul multifuncțional al unei femei adevărate îl percepe ca pe ceva normal, nelimitându-se doar la a fi a treia roată la căruță, fețișoara frumoasă pasionată de joculețe de budoar, de bărbații altora, de umilit femeia de acasă etc.

Dragile mele, căsnicia e grea, pentru că, nu-i așa, trebuie să pui suflet și un strop de magie ca să meargă toate lin. Trebuie să ai forță, demnitate, asumare, dragoste de sine, ca să poți transmite toate astea copilului și tatălui acestuia, omul tău drag! Iar forța nu se naște din rochii scumpe și ore furate, pudrate cu praf de stele din Neverland. Forța se naște din viață, din iubire adevărată, din evoluția personală, din prietenia cu omul tău și cu tine însăți, dintr-o căsnicie împărțită la doi, nu aruncată la unu. Credeți voi, oare, că e rușine să speli ciorapi și să gătești? E viață, scumpele mele. Nu ți-e scârbă să faci asta pentru omul tău, cum nici lui nu-i e să intre în bucătărie, să gătească atunci când n-ai tu timp sau să-ți alimenteze mașina pentru că știe că tu nu te pricepi deloc. Și multe alte chestii d’astea „scârbos de înjositoare”… Așa se manifestă iubirea uneori, ce credeți? Din iubire se naște condiția primordială a existenței umane și animale: GRIJA FAȚĂ DE CEL IUBIT. Dar cum spuneam, e nasol să afli toate astea, nu?

Comentariul Ilenei la articolul „Avantaj amantele

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Secretara, partenera și amanta mea!

La selfie, numai cine are față!

Mari’O

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS
9,656 views

Your tuppence

 1. Mihaela / 16 March 2018 9:20

  Struguri acri si p’aci, prin comentarii, si pe Fb. Daca erati un pic atente, asta e un comentariu la o postare, mie mi se pare ca i s-a dat replica, strict la obiect, aleia care se lauda ca isi asteapta amantul imbracata frumos sau ceva de genu’, in detrimentul unei proaste de acasa
  In rest, va doare tare ca exista si casnicii reusite, nu?!
  Atat de tare incat faceti spume la orice manifestare a iubirii si va bateti cu pumnul in piept ca e aia de a scris, frustrata. Pai voi cum va numiti, in acest caz? Nu cumva omul reactioneaza, psihologic vorbind, fix la ce-l doare cel mai tare?

  Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 1
  Reply
 2. Gabi / 15 March 2018 22:30

  Hidden due to low comment rating. Click here to see.

  Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 8
  Reply
 3. axelle / 15 March 2018 17:05

  Draga scriitoare era mai bine daca taceai, pentru ca in viata asta dupa 15 ani de casnicie(de a ta vorbesc) ar trebui sa fii inteleapta si sa nu ii judeci pe ceilalti.Asta e,fiecare isi asuma daca vrea sa stie sau nu cum e o casnicie.Pesemne ca intelepciunea te-a cam ocolit.Mentionez ca am fost doar sotie ,amantalcurile nu ma intereseaza ( sa nu intelegi ca iau partea amantelor).

  Hot debate. What do you think? Thumb up 5 Thumb down 6
  Reply
  • Ileana / 16 March 2018 9:56

   Axelle, mă obosesc să îți răspund doar ție pentru că ți-am mai citit comentarii pe aici și ești o persoană rațională.
   Faptul că Catchy preia un comentariu de-ale mele, scris acum aproape 1 an, nu mă face autoare.
   În prezent sunt 16 ani de căsnicie.
   Faptul că judec eu, nu mă face unicat în această lume. Toți judecăm pe o problemă sau alta, chit că ne place să ne credem imparțiali, în funcție de contextul dat sau de cât ne apasă problema dezbătută.
   Aș putea acum să-mi fac psihoanaliză pe marginea textului, să creadă lumea că am reacționat în oglindă, că sunt măritată cu un nenorocit care m-a înșelat (lol). Nu e nimic din toate astea.
   Știi ce judec eu? Tupeul acelei femei de a se crede mai presus de femeia de acasă. Pentru că ea primește doar lucrurile frumoase de la el.
   Eu am înțeles și asimilat ce era de asimilat, pe partea mea. Că am reacționat…numește-o solidaritate feminină sau cum vrei tu. Uneori oamenii fără apărare sau drept transparent la replică, mai au și ei pe câte unul ca mine, în spate, să zică pe gratis, 2 vorbe pentru ei. De ce? Pentru că pot și pentru că așa vreau eu. Simplu!
   Că am o căsnicie împlinită, un bărbat perfect, raportat la standardele și așteptările mele…nu consider că trebuie să mă simt vinovată că vorbesc despre toate astea. E realitatea vieții mele, dacă supără că expun lucrurile astea, nu mai e problema mea. E ca și cum dominicanii ar trebui să se simtă vinovați față de oamenii din Alaska, pentru soarele și bronzul lor.
   Viața unui om se compune din propriile alegeri, care vin la pachet cu consecințele de rigoare.
   Mă iubesc, mă stimez suficient, încât să știu ce aleg, să fiu ce sunt, să-mi educ copilul, să-mi savurez relația.
   Nu, axelle, nu mă simt vinovată pentru nimic din toate cele de mai sus.
   Nici măcar pentru părerea expusă într-un comentariu. E a mea și mi-o asum cu capul sus!

   Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 1
   Reply
   • axelle / 16 March 2018 21:05

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 5
    Reply
 4. Djidji / 15 March 2018 15:18

  Oau, jagardelele nu inceteaza niciodata sa caute justificari ca sa se intinda cu toti…

  Thumb up 1 Thumb down 0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro