Cea mai mare expediţie alcătuită în exclusivitate de femei pleacă spre Antarctica

Catchy

2 December 2016

Astăzi, cea mai mare expediţie alcătuită în exclusivitate din femei porneşte la drum cu speranţa de a spori numărul femeilor care joacă un rol important în ştiinţă. Călătoria va dura până pe 21 decembrie.

76 de femei (le puteți vedea pe toate aici, nu e nicio româncă) toate cu specializări ştiinţifice, pornesc dintr-un port din Argentina – Ushuaia – cu scopul de a petrece 20 de zile pe mare, ca parte a iniţiativei Homeward Bound, un program australian al cărui scop este să crească procentul de femei angrenate cercetări şi descoperiri ştiinţifice la nivel mondial.

expeditie

„Lipseşte jumătate de voce la masa liderilor” a afirmat Dr Jessica Melbourne-Thomas care, împreună cu antreprenorul Fabian Dattner, a venit cu ideea acestui program în urmă cu doi ani.

„Din diferite motive, se zice că poate fi dificil pentru femei să ajungă în Antarctica sau la polul nord” a mai spus Melbourne-Thomas, expert în modelul ecologic Antarctic. „Homeward Bound s-a născut tocmai din această idee, dar şi din nevoia ca femeile să fie mai bine reprezentate în lumea ştiinţifică”.

Cele 76 de femei care iau parte la această expediţie au fost alese din mai bine de 1000 de aplicante şi vor avea şansa să observe direct, la faţa locului, efectul schimbărilor climatice în Antarctica. De asemenea, în timpul expediţiei pe mare, acestea vor participa la conferinţe şi workshop-uri atât pe tema leadership-ului, cât şi a particulartităţilor Antarcticei, program susţinut de diferiţi experţi.

expeditie-femei-2

Dr Melbourne-Thomas crede că este important ca femeile să aibă roluri de conducere, mai ales în ţările în curs de dezvoltare, căci ele au cel mai mult de pierdut  de pe urma schimbărilor climatice. De asemenea, acestea au de pierdut şi din cauza lipsei de modele, în încercarea de a echilibra viaţa de familie cu cea profesională în care au un funcție de conducere.

Expediţia se face din fonduri private, iar fiecare participantă îşi plăteşte călătoria şi locul pe vapor.

„Peninsula Antarctică este principala linie turistică, deşi, în cazul nostru nu este vorba de un voiaj turistic” a mai spus Dr Melbourne-Thomas în legătură cu plecarea expediţiei din America de Sud şi nu din Australia, aşa cum şi-ar fi dorit.

Următoarea expediţie are loc în 2018, iar înscrerile se pot face începând cu ianuarie 2017.

Puteți urmări călătoria aici.Citiţi şi

Români pe Mount Camerun

Ei, dincolo, la Roma, Paris, Berlin sau Londra, eu, până pe litoralul românesc

Cel mai mare bordel din Bangladesh

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
270 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro