Skipark 360° – cea mai scumpă staţiune de schi din lume

catchy

30 September 2011

Skipark 360° va fi construită în pădurile situate la câteva zeci de kilometri de Stockholm şi va costa peste 200 de milioane de dolari. Piperatul proiect va avea cea mai mare şi mai “verde” pârtie de ski interioară din lume, cu o diferenţă de nivel de 160 m şi lungă de 700 m.

Spectaculoasa atracţie turistică se va întinde pe o suprafaţă de 70.000 de metri pătraţi pe care vor fi amenajate mai multe patinoare, un teren de hochei, un traseu ski-fond şi un hotel cu SPA integrat. Costurile mari se explică şi prin faptul că luxoasa staţiune va folosi exclusiv energie regenerabilă de mai multe feluri, de la electricitate colectată de panourile solare şi centralele eoliene, la sistemele de încălzire pe bază de energie geotermală. Lucrările de construcţie vor începe la sfârşitul lui 2013 şi vor dura doi ani. Noul centru eco-friendly pentru sporturi de iarnă va fi deschis tot timpul anului şi se estimează că va atrage anual peste 500.000 de vizitatori. Până în 2015 poate ieşim din criză şi ne luăm şi un viking ca monitor de schi :). Priviţi cum va arăta… Citiţi şi

Cele 26 de orașe cu cea mai înaltă calitate a vieții din lume

Tony Blair despre Regele Abdullah bin Abdulaziz al Arabiei Saudite

Mare și verde-i grădina ta, Doamne!

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
602 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro