Cheddar Man – așa arăta strămoșul britanicilor

7 February 2018

Cel mai vechi schelet complet găsit pe teritoriul UK datează din mezolitic – epoca de mijloc a pietrei – (de acum 10.000 de ani) și a fost denumit Cheddar Man, după locul în care a fost descoperit. Printr-un noroc, în urechea acestuia au fost găsite infime urme de ADN și datorită progresului geneticii, s-au putut face determinări imposibil de făcut în urmă cu doar 10 ani: culoarea ochilor, a pielii și a părului.

Toate informațiile le-ai fost date “paleo-artiștilo” olandezi Alfons și Adrie Kennis pentru reconstrucția facială, iar strămoșul englezilor, despre care se știa până acum că avea 1,68 m, 63,5 kg, o dantură bună și că a murit pe la 20 și ceva de ani, are acum și un chip: cu piele închisă la culoare, ochi albaștri și păr negru, ondulat.

strămoș englezPrin urmare, 10% din zestrea genetică a celor mai mulți britanici albi este africană! Și primii britanici seamănă cu africanii din paleolitic (epoca pietrei cioplite), din care am descins toți oamenii, au stabilit cercetătorii de la Natural History Museum. Încă o confirmare că ceea ce am învățat despre clasificarea raselor e un concept recent, fără legătură cu adevărul istoric.

Întreaga poveste a strămoșului britanicilor va fi difuzată în cadrul emisiunii First Briton: Secrets of the 10.000 Year Old Man de pe Channel 4 din data de 18 februarie.

Sursa, aici.Citiţi şi

Dacă Africa alege demnitatea, economia americană are de suferit!

Români pe Mount Camerun

Să pleci imediat, auzi?

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
914 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro