Cum de-a ajuns părul creț un blestem?

1 May 2018

Mare e grădina lui Dumnezeu!, vorba bunică-mii. Citesc că o egipteancă și-a părăsit țara în 2016 nu din alt motiv, ci pentru că era prea des ridiculizată ori admonestată la serviciu (într-o bancă) din cauza clăii de inele cu care fusese dăruită de la natură. “Strânge-ți părul ăla!” auzea aproape zilnic. Îl strângea și… murea de cald. A decis să trăiască în Spania, unde e admirată exact pentru părul ei bogat ondulat, care acasă era considerat un blestem, o abatere de la idealul egiptean de frumusețe. Ce e foarte ciudat însă e că majoritatea femeilor au părul creț. Care ideal de frumusețe atunci? Cleopatra?

păr cârlionțat

Tot în 2016, o altă egipteancă de 38 de ani, ingineră, suferind din același motiv, a înființat pe Facebook un grup, Hair Addict, ce are acum peste 105 k de membre. Grup care a reușit să creeze o cultură a părului ondulat în Egipt și așa a apărut anul acesta și primul salon destinat stilizării acestui păr care are nevoie de îngrijire specială, iar milenialele au fost primele cliente.

Pentru Eman, 26 de ani, cea care emigrase, a fost o surpriză dintre cele mai plăcute să constate, la doar un an de când plecase, că percepția s-a schimbat: șoferul de taxi care a luat-o de la aeroport i-a făcut un compliment legat fix de părul ei cârlionțat…Citiţi şi

Despre frică

Islam versus femeie. Occident versus islam

Eu nu sunt Paris! Nu sunt Beirut! Nu sunt Rusia! Eu sunt Earth!

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
1,172 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro