Cum să fii bărbat în vremea lui Trump

Catchy

17 October 2016

Când vine vorba de sex, există „învingători” şi „învinşi”, precum în sport? Posibil, dacă privim totul în lumina ultimelor zece zile şi ale revelaţiilor lor din campania electorală americană pentru preşedinţie. Pe măsură ce se apropie data scrutinului, lupta se ascute, ieşind la iveală (fie direct din gura celor doi contracandidaţi – Hillary Clinton şi Donald Trump), fie prin intermediul presei, informaţii şi acuzaţii care mai de care mai agresive şi ofensatoare despre fiecare dintre aspiranţii la Casa Albă. Cât sunt aceste acuzaţii de adevărate este greu de spus, mai ales că ambii le neagă vehement.

Astfel, despre Donald Trump am aflat cum a înghesuit o femeie necunoscută – „precum o caracatiţă” într-un avion, cum şi-a băgat efectv limba pe gâtul unei reporteriţe de la revista People, cum a pipăit şi a sărutat o tânără în biroul său sau cum a dat buzna în vestiarul concurentelor (dintre care unele minore) la Miss Teen USA.

16orenstein-master768

Din păcate, un astfel de comportament, deşi nu este unul tipic bărbătesc, este unul destul de întâlnit (şi la nivel „înalt”) şi aici se aplică metafora din sport, referitoare la constrângerea sexuală (învingători versus învinşi).

Revin discuţiile (deloc noi) despre hărţuire şi consimţire în relaţiile dintre sexe şi despre modul în care femeile, încă din prima tinereţe, trebuie să înveţe diferite strategii prin care să evite un partener nedorit, astfel încât să nu-i rănească prea tare orgoliul şi să nu-l „provoace”, deşi acesta, beat fiind, consideră că este liber să pipăie şi să sărute orice fată doreşte, un comportament periculos, dar „acceptat”, după cum cred tinerii.

Nu degeaba Michelle Obama a afirmat de curând că, de ar câştiga Donald Trump alegerile, asta ar însemna şi că „să le spunem fiilor noştri că este ok să umilim femeile”. Viitorii bărbaţi au nevoie de modele masculine ale căror principale trăsături nu sunt dominaţia şi agresivitatea.

Citeşte tot articolul aici.Citiţi şi

Măi, fetelor, ce e cu bărbaţii ăştia şi sportul numit sex?

Catherine Deneuve, de partea bărbaților

Viața se trăiește azi și, poate, cu puțin noroc și mâine


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
2,076 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro