Dă-mi un motiv

Oana Dușmănescu

4 April 2013

Nu cred nici măcar pentru o secundă că iubirea nu are nevoie de motive. Eu mereu am iubit pe cineva pentru ceva anume, iar dragostea oarbă, fără de ce sau pentru ce, mi se pare un mit care, după părerea mea, nu ar trebui să existe nici măcar sub forma aceasta.

A iubi pe cineva fără motive înseamnă a refuza să-l cunoşti, iar eu, una, vreau să-l cunosc pe omul de lângă mine. Recunosc că uneori mă îndrăgostesc şi încerc să stabilesc relaţii cu umbrele şi îndoielile, dar treaba nu trebuie să stea deloc aşa în lumea reală.

Deci:

Mi-ar plăcea să te iubesc, de exemplu, pentru că nu dormi noaptea. Dar mai ales aş prefera să te iubesc pentru că mă faci să râd în hohote.

Mi-aş dori să te îndrăgesc pentru că uneori te ascunzi în casa ta de cărţi şi filme şi emisiuni cu animalele lumii, dar mai degrabă te-aş iubi dacă m-ai lăsa şi pe mine să mă vâr sub pătura ta şi să adorm în timpul unui documentar pasionant cu tigri fioroşi.

Te-aş iubi dacă ai avea o decapotabilă funky, cu care să zburăm vara la mare, iar eu să-mi las eşarfele colorate să fluture în vânt, ba chiar să le eliberez în inima Bărăganului, să scape şi ele odată din strânsoarea mea. Dar cel mai mult şi mai mult te-aş iubi dacă ai prinde ultimul tramvai şi ai veni la mine, chiar dacă ar fi toamnă urâtă şi ar ploua depresiv.

Te-aş putea iubi pentru că mi-ai căra sacoşele – şi, crede-mă, sacoşele mele sunt grele. Şi multe. Dar cel mai mult te-aş iubi pentru că mi-ai istorisi poveştile horror de la serviciu, apoi ţi le-aş dărui şi eu pe ale mele, ca într-un schimb echitabil.

Şi te-aş mai iubi dacă ai fi înţelegător, dacă le-ai plăcea (cu limită totuşi!) pe prietenele mele zgomotoase şi pline de drame, dacă ai cânta în timp ce faci spaghetti sau dacă ai tăcea mâlc, chinuit de problemele tale de poet care se neagă de poet. Vreau să te iubesc pentru că te bronzezi cu pete sau pentru că îţi stă atât de bine în costum încât îmi vine să ţip de mândrie.

Pentru că pescuieşti.

Pentru că asculţi rock.

Pentru că nu ai plâns niciodată. Decât în prezenţa mea.

Te-aş iubi pentru că mă părăseşti câteodată, dar mai ales pentru că atunci când te întorci eşti altă persoană, iar eu apreciez noutatea. Dar mai ales te-aş iubi dacă ţi-ai lua un scaun de lemn şi te-ai aşeza în mijlocul oraşului, contemplându-ţi concitadinii şi şansele.

Te-aş iubi dacă am deschide împreună o fermă de animale fabuloase, care să ne invadeze visele şi duminicile. Dar mai ales te-aş iubi dacă mi-ai face 1.000 de copii tembeli care mi-ar umple sufrageria şi mi-ar arde casa din temelii.

Te-aş putea iubi, dar nu fără motive. Căci eu sunt îndârjită şi îmi trebuie răspunsuri.

Te-aş putea iubi chiar de azi.

Doar dă-mi un motiv.Citiţi şi

Tată, eu nu mă mai grăbesc…

Povestea ei, povestea lui…

Să mă iubească aşa cum sunt

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
3,476 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro