Dacă a fost iubire, lupţi sau să renunţi la tot?

Marietta Dobrin

18 May 2016

Marietta DobrinSara e o fiinţă veselă, generoasă şi o prietenă de nădejde. Nu se lasă impresionată de nimeni şi de nimic. Cine n-o cunoaşte cu adevărat, ar putea să creadă că e superficială sau, şi mai grav, insensibilă. Noi, prietenele ei, o preţuim şi-o iubim tocmai pentru că n-are păr pe limbă, ţi le spune şi pe cele bune, şi pe cele rele cu o inocenţă şi-o sinceritate dezarmante.

De cinci ani era împreună cu Luca. Iubire mare, amândoi frumoşi, inteligenţi, tineri, de doi ani locuiau împreună. Săptămâna trecută ne-a spus că s-au despărţit. Simplu, fără să se agite, fără să-şi smulgă părul din cap, fără să aibă nevoie de o căruţă de kleenex. A aflat că Luca flirta cu o colegă de serviciu şi Sara, care mai trecuse printr-o astfel de poveste cu precedentul, a hotărât să întrerupă orice relaţie cu el şi s-a mutat la părinţi. La nimic n-au folosit telefoanele, mesajele şi scuzele lui Luca.

– Pentru mine, el nu mai există, e mort! ne-a spus Sara fără o umbră de emoţie.

Am rămas şocată de atitudinea ei atât de hotărâtă, de convinsă că asta şi doar asta e strada pe care trebuie s-o aleagă: despărţirea definitivă fără drept de apel.

despărțire

Dacă pe de o parte o invidiez pentru hotărârea irevocabilă, pe de alta nu înţeleg cum de la o zi la alta poate să şteargă cu buretele o bucată de viaţă.

Cum să uiţi pe cineva care până ieri te-a ţinut de mână, te-a cuprins în cercul magic al îmbrăţişării, ţi-a sărutat buzele, şi fruntea, şi trupul, te-a făcut să-ţi bată inima de emoţie, de fericire, de iubire. E posibil să uiţi o persoană care te-a făcut să râzi, să plângi, ţi-a atins sufletul ca o adiere de primăvară sau ca o furtună trecătoare de vară, ţi-a fost sprijin şi sfat şi încurajare, te-a iubit, te-a dezamăgit, te-a rănit?

Serile de iarnă în doi, ieşirile cu prietenii, vacanţele, proiectele pe care le împărţeau şi care le aduseseră atâtea satisfacţii, ce o să se aleagă de ele?

Zâmbetele pe care şi le ofereau, privirile în care se pierdeau, atingerile pe care şi le dăruiau, o să lase semne în vieţile lor?

Poţi să-l vezi cu alţi ochi, să-i schimbi locul în suflet, în viaţă, dar poţi să-l uiţi?

Dacă a fost iubire, trebuie să lupţi sau să renunţi la tot?

Şi cât curaj îţi trebuie să laşi o persoană să-ţi iasă din viaţă, când ştii că tot ce-ţi doreşti e să rămână lângă tine?

Pentru că asta am văzut noi în spatele trăirilor Sarei, nedreapta luptă dintre „pleacă” şi „nu mă părăsi niciodată”!

Pe Marietta o găsiţi întreagă aici.

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂 Trimite-ne textul pe office@catchy.ro

 Citiţi şi

Am fost amantă și mi-a plăcut. Dați cu pietre!

Bunica se pregătește să plece…

Femeile nu se simt nici femei pe deplin, dar nici bărbați perfecți nu pot ajunge

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
25,790 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro