Dacă eram Brigitte Macron, nu scăpa nebătut!

14 July 2017

Vizita preşedintelui american în Franţa, ca invitat la ceremoniile ocazionate de ziua națională, a fost un nou prilej pentru ca Donald Trump să producă încă o perlă machistă. La întâlnirea de la Muzeul Les Invalides, când cei doi oameni de stat şi soţiile lor s-au salutat, Trump a găsit de cuviință să-i facă doamnei Macron un “compliment”.

trump

„Ești într-o formă atât de bună!” și apoi s-a întors către preşedintele francez, repetând încântat constatarea: “E într-o formă fizică atât de bună!”.

Brigitte Macron chiar arată foarte bine, dar o asemenea remarcă devine nepoliticoasă, ca să nu spunem grosolană, prin surpriza pe care o include: “mă așteptam să fii o mumie, dar iată, ești vie!”.

Știm că nu e o surpriză acest comportament deplasat legat de femei și că nicio etichetă diplomatică nu-l poate opri pe Trump să arate că le desconsideră. Un alt exemplu de ceea ce înseamnă “compliment” în accepțiunea onului de afaceri ajuns președinte este și cazul jurnalistei irlandeze Caitriona Perry.

Înconjurat de presă în biroul său, în timpul unei convorbiri cu noul prim-ministru irlandez, zgomotos și grobian ca un bețiv la crâșmă care cheamă o femeie frumoasă lângă el, i-a spus jurnalistei: “vino, vino aici, cine ești?!” Stânjenitoare acestă abordare, ofensatoare această familiaritate, înjositoare aprecierea frumuseții ca fiind singura care poate scoate în evidență o femeie.Citiţi şi

O lume nebună – nucleara sexi pe care o cheamă… Mircea

Mă gândesc la tine și la anii dintre noi

CELE MAI CITITE 15 ARTICOLE DIN 2017

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
18,859 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro