Dacă te-aș mai avea pentru o zi…

3 September 2017

Dacă te-aș mai avea pentru o zi, doar o zi, te-aș ruga să nu îmi vorbești. Să nu îmi spui nimic. Ne-am spus destule în tot timpul în care nu ne-am vorbit.

Dacă aș putea să te întorc din drumul tău și să mai fii al meu, doar pentru o zi, te-aș ruga să mă iei în brațe și să te joci în părul meu. Să îmi fii liniște și putere și să îmi dai curaj. Curajul de a trăi fără tine.

Dacă aș putea face o minune și să câștig o zi cu tine, aș fi eu, din nou. Acel EU pe care tu l-ai cunoscut cel mai bine. Un EU de care am uitat, de când ai plecat. De când te-am lăsat să pleci, de fapt. Te-aș cuprinde cu totul în brațele mele și ți-aș săruta ochii. Ți-aș spune cât de mult te iubesc și cât de plin îmi este sufletul de tine. Ți-aș recunoaște că te-am blamat de prea multe ori în tot timpul în care nu ne-am văzut, pentru că tu ai avut alte relații, pe când eu căutam câte o parte din tine în sufletul unuia sau al altuia. Dar ce crezi, iubire ?! Nu am găsit. Nimic din ce ești tu nu pot fi alții.

cuplu imbratisare

Dacă planetele s-ar alinia și horoscopul mi-ar zâmbi, aș avea o zi cu tine în care să îmi cer iertare și să te întreb «De ce, D.?» De ce a trebuit să trecem prin atât de multe, ca să îmi dau seama ce e în sufletul meu ? De ce am știut că te iubesc, după ce chiar eu am ales să te alung din viața mea?! Te-aș întreba și ți-aș spune să nu îmi răspunzi, pentru că deja am văzut în ochii tăi răspunsul. «Pentru că așa suntem noi, Dănuțo.» Urâm ceea ce iubim, tocmai pentru că iubim atât de mult.

Dacă te-aș mai avea doar pentru o zi, te-aș ruga să torni cafea făcută așa cum te-am învățat eu. Două plicuri de zahar și puțin lapte. M-aș duce singură să-mi iau cana, din dulapul de sus, din partea dreaptă. Și lingurița din dulapul de lângă frigider.  Ți-aș arăta că încă cunosc fiecare colțișor din casa în care ne-am consumat iubirea și în care ne-am văzut unul pe altul mai goi decât ne-a văzut oricine altcineva înainte. Goi de noi înșine.

Dacă te-aș mai avea doar pentru o zi, te-aș ruga să oprești timpul în loc, să te pot avea pentru o veșnicie.

Guest post by Geolina

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

„Te iubesc, prostule!”

Cum să-ți mai spun eu ție, fosta mea iubire?

Toată lumea cunoaște fericirea, dar câți au trăit-o?

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
5,222 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro