Dansezi, doamnă?

23 September 2015

Dansul este una dintre cele mai personale modalităţi de comunicare a sinelui, indiferent de stilul abordat. Poate cea mai puţin înţeleasă formă de dans este cea a dansului contemporan, în ciuda expresivitaţii şi a posibilităţilor nelimitate de interacţiune cu partenerii de dans, dar şi cu spectatorii. Cred că o perspectivă diferită, cum ar fi cea din interiorul procesului de creaţie al artei coregrafice are posibilitatea de a revela consumatorilor de artă contemporană elementele din a căror relaţionare se naşte ceea ce vedem pe scenă.

Pentru profesionişti, dar şi pentru publicul larg, Asociaţia Secţia de Coregrafie în parteneriat cu Biblioteca Naţională a României prezintă, în perioada 21 septembrie – 31 octombrie 2015 „Zilele Dansului Contemporan” în cadrul Bibliotecii Naţionale. Este un program complex, prin intermediul căruia sunt prezentaţi creatorii de dans contemporan, activi, dar mai puţin cunoscuţi. Acest proiect este finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

zilele dansului contemporan

În paralel, pe 21 septembrie, a fost vernisată expoziția internațională „Anne Frank. O istorie pentru prezent”, realizată de Anne Frank House din Olanda, Asociația TIKVAH și Biblioteca Naţională a României, cu sprijinul Ambasadei Olandei la București. Pentru mai multe detalii, vă stă la dispoziţie pagina web a Bibliotecii Naţionale.

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Seism de gradul 9, pe scara mea

Senzațiile tari se trăiesc în spații catchy

Dor de Lisabona

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
392 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro