Dar nu-i corect!

Catchy

4 February 2014

În lumea filmului, de la Hollywood sau de-aiurea, dacă ești actriță și-ai trecut de 34 de ani, cotele (a se citi veniturile) scad inevitabil. Industria nu te lasă să îmbătrânești pe ecrane decât dacă asta se întâmplă ocazional și convențional în cabina de machiaj și spectatorul știe asta. În rest, șansele să te maturizezi artistic și să ajungi celebră se avaporă mai ceva ca aburii cafelei și te întrebi cum or fi scăpat acestor exigențe caraghioase Emma Thompson, Meryl Streep ori Diane Keaton. Că talent cu carul găsești și la fetele astea mai tinere. Și fără ocazia de a juca, așa cum au avut aceste veterane admirabile, cum vor ajunge ca ele?

meryl-streep

Ei, dar nu același lucru se întâmplă la băieți. Actorii încep să câștige tot mai bine și în popularitate, și în dolari, cu cât li se înghiocesc tâmplele. Păi, dreptu-i ca fața unui bărbat să fie apreciată după semnele lăsate de trecerea timpului și cea a unei femei doar după netezimea ei? 🙂 Adică femeile să facă ce-or ști să rămână tinere, dacă vor să mai joace, dacă vor să mai fie iubite de public. Să aibă grijă să nu expire. Și uite-așa înflorește industria cealaltă, care “repară” fețe, gâturi, sâni, abdomene, fese, coapse, uneori, până la ridicol. Iar ele cad tot mai multe și mai des în această perfid întinsă capcană, lăsând naturalețea îmbătrânirii cu grație pentru efemere promisiuni de frumusețe și tinerețe veșnice.

Deși în 2012 au fost semne că Hollywood-ul își vine în fire în chestiunea actrițelor mai în vârstă, dacă scenariștii și regizorii (oameni supuși și ei îmbătrânirii) nu vor reconsidera serios problema, mă gândesc că peste câțiva ani, când “grelele” cinematografiei se vof fi dus, vom vedea doar filme cu tinere perfecte ca înfățișare, dar fără sarea și piperul date de anii mulți petrecuți pe platourile de filmare. Și, de încheiere, aș mai zice o dată că numai cine nu apucă să trăiască destul nu îmbătrânește… Și nici nu i-aș zice îmbătrânire, că toată viața ne poate fi o creștere. Deci, cei mai vârstnici nu sunt decât mai bine crescuți. 🙂Citiţi şi

Sex-appeal-ul este doar 50% meritul femeii. Restul este meritul bărbatului care se uită la ea

Cu like-ul și follow-ul cum rămâne, Mark?

Tu ești cea mai prețioasă…

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS
857 views

Your tuppence

 1. OVANA / 5 December 2014 17:09

  Foarte bine punctat,asa este !
  Dar pe de alta parte m-am surprins eu singura pe mine insami cand mi-am dat seama ca unii actori in tineretea lor nu ma atrageau deloc,dar la maturitate da……poate datorita experientei de viata si experientei de pe platourile de filmare 🙂

  Thumb up 0 Thumb down 0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro