Dar trăiește odată!

10 April 2014

IFlavius Obeadaa-ţi un timp şi aşază-te pe marginea şanţului, aprinde-ţi o ţigară fără filtru şi uită-te la pietriş, la firele de iarbă ieşite din asfalt. Prelung. Sau rezervă-ţi o masă şi-o umbrelă pe Corso şi lasă aburul cafelei să împrăştie ziua.

Nu simţi că inima-ţi atîrnă ca un bolovan în piept şi stă să crape, furîndu-le orelor timpul? Nu vezi că oamenii-s scurți, că uită, că se folosesc de vorbe și de gînduri ca de frînghii, păpușari ai păpușilor de cîrpă?… Îți pasă?

Lasă-te sclav soarelui, mulţumescului, privirilor, zîmbetelor, desfă-ţi geanta şi lasă cuvintele să cadă pe asfalt. Dă-i tihnă textului să se desfacă și să se rotunjească rotund.

Nu vezi c-a mai trecut un sfert şi că numărătoarea e inversă? Aşa că ia un tren, oarecare, fără bilet, ia-ți o cușetă plină de perne, spre niciunde. Lasă-ţi pantofii la intrarea în parc şi umblă cu picioarele goale și șterge șotronul cu talpa. Urcă pieptiş pînă-n buza prăpastiei, acolo unde era derdeluşul copilăriei şi priveşte în jos, de unde vine tentația zborului. Întinde-te în iarba crudă şi agaţă-ţi ochii de vîrfurile brazilor în ciuda gravitaţiei. Lasă-te-mbrăţişat de îmbrăţişările nepermise, de ispititorii genunchi neştiuţi, în ciuda regulilor slute. Lasă să-ţi mai crească o aripă şi sfidează-i cu ea pe tăietorii flămînzi de aripi. Uită şi uită-te, netrăieşte-i şi trăieşte-te! Lasă-te trăit de necunoscutele fierbinți ploi ale clipei.

aripi

Inima-ţi atîrnă, încă, de gât ca un bolovan uscat agăţat de-un ştreang. Cui îi pasă de toate astea? Cui îi pasă de paharu-ţi de apă e plin sau gol sau că-i ultimul? Cine-ar fi ipocritul să-ţi ceară socoteală? Pune-ţi armura clipei îndrăgostite şi stropeşte-o cu vin şi cu parfum de liliac!Citiţi şi

Haideți să mai credem în povești!

Top cinci filme despre copilărie

În toți acești ani, ea iubise pentru amândoi

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS
19,287 views

Your tuppence

 1. addicted / 10 January 2015 9:13

  Recitit dupa atatea luni si tot acelasi sentiment mi-l da. Ma intorc la a… TRAI!

  Thumb up 1 Thumb down 0
  Reply
 2. Care au fost cele mai viralizate subiecte in presa online si pe bloguri? (W15 2014) / 14 April 2014 11:42

  […] Dar traieste odata! – catchy.ro257 shares 111 comments 1136 likes 3 tw. trackbacks 1346 tw. followers […]

  Thumb up 1 Thumb down 0
  Reply
 3. Anca / 12 April 2014 17:46

  bineinteles ca nu ii pasa nimanui
  depinde de fiecare sa isi aseze visele si amintirile asa cum ii convin

  Thumb up 3 Thumb down 0
  Reply
 4. Max / 12 April 2014 16:43

  M-a uns pe suflet!

  Thumb up 1 Thumb down 0
  Reply
 5. Alina / 10 April 2014 14:10

  Vaaaai cat de frumos scris! Felicitari!

  Thumb up 0 Thumb down 0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro