De două ori mai multă ciocolată

Clara Pop

9 April 2013

După ce-au inventat un microcip care taie apetitul, au invetariat de câte ori se sărută un cuplu de-a lungul a 10 ani (fix 4.160) sau au ajuns la concluzia că bustul generos e punctul slab al misoginilor, cercetătorii britanici n-aveau cum să ne dezamăgească nici de această dată. Parcă mereu atenți la drama omului de rând, au găsit o modalitate să creeze ciocolată cu 50 la sută mai puține grăsimi.

Secretul constă în sucurile de fructe care păstrează atât textura fină a ciocolatei, cât și gustul delicios. Drept bonus: ai parte şi de vitamine fără să mănânci la desert doar o salată de fructe. În urma cercetării de la Universitatea Warwick din Anglia a rezultat ciocolata “skinny”, care nu e dietetică, dar e mult mai sănătoasă. Și cum 60 de grame de ciocolată neagră (cam un baton) pot conține până la 13 grame de grăsimi, o cincime din necesarul zilnic, contează. În loc de unt de cacao și grăsimi din lapte, ingredientul minune, sucul de fructe lichid, este încorporat sub forma unor micro-bule. Astfel, ciocolata rămâne catifelată și se topește imediat în gură. Deși gustul e puțin diferit, fie că e vorba de suc de mere, portocale sau afine, acesta nu-l va domina pe cel de cacao, cu care ne-am obișnuit. Mai rămâne ca vestea să ajungă şi la producători, ca să putem mânca de două ori mai multă ciocolată ca până acum.

Citiţi şi

Nu ar trebui să o mănânci singură

Mi-e dor să nu-mi mai fie dor de tine

De trei ori pe zi, fără frică! :)

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS
621 views
Tag-uri:

Your tuppence

 1. Liber la ciocolată. Neagră | Catchy / 12 November 2013 14:17

  […] Ciocolata este sățioasă și taie pofta de […]

  Thumb up 0 Thumb down 0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro Web analytics

catchy.ro