De trei ori femeie – de trei ori greşit

Mihaela Cârlan

4 October 2017

mihaela-carlanFemeile care ajung BM, GM, CEO – acronime pentru câte un job de moare calul – sunt întrebate mereu aceleaşi lucruri şi dau mereu aceleaşi răspunsuri: da, se descurcă, da, găsesc timp şi pentru familie, şi pentru ele, da, le fac pe toate la nivel de excelenţă. Adevă­rate wonder woman!

Am eu, aşa, o bănuială, ca una care-a încercat, dar a abandonat să le mai facă pe toate la superlativ, fiindcă muream naibii de osteneală, că dânsele „minţesc”. Că nemilosul stil corporatist nu le lasă timp decât pentru poveşti la televizor, machiate cât să le ascundă cearcănele şi cu cele cinci kilograme salvatoare puse de camere, să nu mai pară anorexice. Deci, la ce bun?

Care dintre aceste exemplare rare are azi şi carieră, şi unul-doi copii, şi un bărbat care dă pe-acasă doar ca să se schimbe, că şi el are o carieră, nu? Şi ea să aibă grijă ca exact atunci să fie la maximul de atracti­vitate ca să-i trezească interesul şi să fie considerată fe­mi­nină. Că altfel se alege cu un me­nage á trois, din care la o adică ea devine cea dispensabilă.

femeie obosita

Pentru că super-femeie, de exemplu, era bunica mea. A cărei “carieră” a fost să crească nouă copii, să meargă la câmp, să gătească cu noaptea în cap, să gândească cu mintea ei de femeie simplă la ceea ce nici nu ştia că se cheamă buget şi să fie cel mai tare CEO într-o miniorganizație care era so­co­tită celulă de bază a societăţii şi în care cultura organizaţio­nală şi job description-ul stabileau clar diviziunea muncii.

Acum, am o prietenă vicepreşedinte de bancă, munceşte de îi sar capacele şi pretinde că e fericită lângă un soţ „cât p-aci” bărbat, care vegetează preocupat de soarta lumii. Şi o alta care, de bine ce le-a făcut pe toate, s-a îmbolnăvit şi consortul a părăsit-o, că n-avea dispoziţie şi timp să fie asistent medical.

Aşa că, în loc de trei ori femeie, alegeţi să fiţi una şi bună. Aşteptăm cu interes emisiuni cu de trei ori bărbaţi, dar nu de fiecare dată cu altă femeie.

Un gând bun și pe curând! 🙂

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Trebuie să încetez, trebuie să nu mă mai gândesc la Zelda

De ce bărbații au nevoie de trei femei și nu doar de una

Bolnavii incurabili și dreptul de a termina cu viața

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS
6,803 views

Your tuppence

 1. axelle / 4 October 2017 19:45

  Mda, adevarat! CEO= singura.

  Thumb up 0 Thumb down 2
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro