Dezbracă-te, te rog

Ema Dumitru

26 January 2015

Ema DumitruCu timpul înveți să recunoști intențiile după felul în care cineva le evocă. Dezbracă-te, te rog. Egal. De la stânga, la dreapta. Ești pe un pat de spital și un oarecare doctor îți cere să te dezbraci. Te examinează, nu te privește. Te palpează, nu te atinge. Un act care se dezbracă și el de orice formă de intimitate.

Dezbracă-te, te rog. Mecanic. Neimplicat. Grăbit. O oarecare femeie îți întreține corpul. De câte altele s-o mai fi ocupat azi? Grăbit, neimplicat, mecanic. Un act, care deși își spune “îngrijire” e dezbrăcat de orice fel de grijă.

Dezbracă-te, te rog. Excesiv de familiar. Un străin care te fotografiază îți cere să te simți confortabil când ești expus și obiectivizat. Toți oamenii ăștia au un lucru în comun. Sunt imuni la orice nuditate. Înaintea ta au fost alții și după tine, firesc, vor urma alții. Mi-a luat un timp să înțeleg că nuditatea și goliciunea nu sunt unul și același lucru. Pe lângă dezbracă-te, mai există și un deschide-te, un primește-mă, un acceptă-ne. Corpul reacționează, își amintește. Celulele au memorie.

dezbracă-te

Nu te grăbi, te rog.  Am tot timpul din lume.

Citiţi şi

Spune-i cuvintele de care are nevoie

71 de ani împreună

Nu ești cea mai grozavă soție, ești călăul meu

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS
7,875 views

Your tuppence

 1. Lotus / 27 January 2015 20:22

  Cam scurt pentru o fată, dar fain.

  Thumb up 0 Thumb down 2
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro Web analytics

catchy.ro