Doar popoarele pot fi independente, la oameni se numește singurătate

Luminița Popescu

16 May 2016

luminița popescu nouăCum nu sari din tren în timpul mersului, tot așa nu-ți pune aripile-n cui în timpul vieții. E dreptul tău să vrei, e dreptul tău să iei și să dai. Tu ești negustorul vieții tale, tu stabilești prețul și programul de lucru. Tu te prezinți în fața lumii cum te duce capul și cum te lasă inima.

Ieși puțin din cotloanele singurătății tale. Mereu am știut că inima face fotosinteză doar în prezența celorlalți, tot așa cum planta face în prezența luminii. Dar fotosinteza inimii se numește ascultare, se numește împărtășire și se numește mângâiere.

Văd femei frumoase, deștepte și mândre. Ele se declară independente. Nu, dragile mele suflete, doar popoarele pot fi independente, la oameni se numește singurătate și asta atrofiază mușchii feței. Nu tu râs, nu tu plâns, nu tu dor, nu tu încruntare, nu tu așteptare…

aripi

Dacă trebuie să pleci dintr-o iubire, nu lăsa în urma ta pârjol. Alină, vorbește, zi că nu mai aparții, dă timp de vindecare, nu te smulge, că de acolo de unde te smulgi curge durere și curg lacrimi.

Hai, pune-ți între aripile alea o inimă! Nu mâine, azi. Mâine nu e promis nimănui. Nici măcar înserarea lui azi nu ne este garantată.

Am întâlnit oameni ca plăcile de ardezie. Se desfăceau fâșii, mereu alte culori, mereu cu alte fețe.

Fii sprijinul și mângâierea cuiva. Asta va conta mai mult decât tot aurul din lume.

Nu fi doar un CNP cu 1 sau 2 la început. Dă viață, vieții tale, cu duh. Înnobilează-ți-o cu perle ca empatia, grija, dorul, vorba bună și fă-ți din ele șirag de zile.

Când vei pleca pentru totdeauna, acolo unde nu este durere, nici întristare, nici suspin, perlele astea îți vor fi trepte.

Fii o ființă, nu fi doar om!

Pe Luminiţa o găsiţi întreagă aici.Citiţi şi

… și mai apoi un bărbat

M.

Frumos zâmbet…

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS
1,753 views

Your tuppence

 1. Liana / 13 September 2016 10:42

  Big like, Lady!

  Thumb up  Thumb down
  Reply
 2. Mirela / 1 July 2016 19:40

  Inteleg dureros de bine ce ati dorit sa transmiteti.
  Insa ce te faci cand nu ai cu cine sa impartasesti? 🙁 Cand iubirea nu si-a dorit sa fie parte din povestea ta. Te retragi in tine. Renunti. Te resemnezi.
  Sunt atatea de iubit pe lumea asta, atatea de daruit! Avem ochii copiilor nostri drept lumini datatoare de putere. Avem apusuri care te lasa fara rauflare, muzica, dansul…
  Imi rasuna in minte vocea domnului Radu Beligan: ” Iubiti ce vreti, numai iubiti!”
  Cat despre iubirea iubire, cea impartasita…fericiti cei care au cunoscut-o!
  Imi sunteti tare draga, pentru mine sunteti “doamna cu povestile despre bunica” !❤

  Thumb up 4 Thumb down 0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro