Drumul Lung spre Cimitirul Vesel

Catchy

10 August 2016

A şaptea ediţie a proiectului „Drumul Lung spre Cimitirul Vesel”, organizat în perioada 14 – 21 august 2016 prezintă „SATELE UNITE ALE MARAMUREŞULUI”. Festivalul este organizat de Asociaţia Interculturală de Tradiţii, prin fondatorul acesteia, irlandezul Peter Hurley, cu scopul de a promova şi suţine satele româneşti păstrătoare de tradiţii. La această ediţie toate cele 63 de sate din Ţara Maramureşului s-au activat să participe, fiecare cu câte un eveniment. Programul festivalului este structurat astfel:

1. Festivalul Satelor – microevenimente precum o seară de muzică şi cântece, o vizită cu căruţa la o stâna de oi, un recital la biserică, o şezătoare, o vizită la un meşter popular etc (14 – 20 august 2016).

8

6

Fiecare microeveniment se regăseşte pe o hartă a comorilor vii tipărită în 10.000 de exemplare.

Harta

2. Şcoală de vară „Moş Pupăză” – ateliere. Este un proiect pedagogic de transmitere şi preţuire a tradiţiilor strămoşeşti, de explorare a aspectelor specifice vieţii de zi cu zi din satul tradiţional. O săptămâna de seminarii, conferinţe şi ateliere de punere în practică a tradiţiilor vii – lemn, ţesut, muzică, dans, muncă în gospodăria ţărănească (14 – 20 august 2016)

3. Sus pe Bradova – concerte, în fiecare seară în jurul orei 19:00 (17 – 20 august 2016):

4. Reuniunea Satelor la Săpânţa, duminică, 21 august 2016, începând cu ora 15:30 – toate cele 63 de sate din Ţara Maramureşului sunt invitate la Săpânţa, pe uliţele din jurul Cimitirului Vesel, un loc în care arta populară transmite o adevărată filosofie a vieţii şi a morţii.

5

3

2

Cel mai indicat mijloc de transport în Maramureş este trenul festivalului, care în seara zilei de 13 august, la ora 18:00, va pleca din Gara de Nord, Bucureşti, cu vagoane de dormit, vagon restaurant şi muzică tradiţională live. Informaţii la 0758.539.351.

Detalii despre festival găsiţi aici.

Afiș DLCV 2016Citiţi şi

Începe Next 2016, cel mai mare festival de scurtmetraje din România

Eu de împrumut

Profesor pentru o Zi în sprijinul proiectului Fiecare Copil în Grădiniță

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
271 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro