După ce mai recunoaşteţi o doamnă astăzi, domnule Andrei Pleșu?

24 August 2017

“Întâi de toate, simt imediat dacă cineva vrea cu orice preţ să fie o doamnă. Mereu atentă să îşi construiască acest desen: „Sunt o doamnă, atenţiune”. Eu simt imediat falsul aici. În general a fi politicos sau a fi un domn sau o doamnă se obţine, dacă lucrurile sunt autentice, fără efort. Firescul este calitatea unui domn şi a unei doamne, se poartă firesc. Şi dacă varsă paharul de vin pe masă la o masă nu se învineţeşte la faţă şi nu crede că e în plină catastrofă. Face o glumă, îşi cere scuze şi continuă.

Jean Gabriel Domergue - Elegante sur un banc

Jean Gabriel Domergue – Elegante sur un banc

Deci a fi domn sau doamnă nu este a fi un manechin constipat, înseamnă a avea naturaleţe. Recunosc o doamnă după felul cum se îmbracă, după felul cum vorbeşte… Apropo, se vorbeşte foarte urât chiar de unele doamne astăzi. Vorbirea buruienoasă a devenit cool, ca să intru şi eu în jargon. Îl citez a treia sau a patra oară pe domnul Noica: „Rolul fetelor este decisiv, dacă ele vorbesc frumos sau dacă nu acceptă băieţi care vorbesc urât, se schimbă tipul de dialog între fete şi băieţi.”

Fragment din interviul acordat de Andrei Pleșu Danei Gonț pentru emisiune Bonton, Digi24. Interviul, pe care vi-l recomandăm cu toată căldura, îl găsiți în întregime aici.Citiţi şi

Mă scuzați, azi n-am putut să fiu o doamnă!

Sexualitatea și societatea – o dezbatere de neratat

„O doamnă știe și să se abțină”


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
10,930 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro