Ei nu-i ajunge bărbatul de acasă

Catchy

12 January 2017

Nu o complimentează destul. Nu o idolatrizează destul. Nu ştie să-i admire toaletele – şi chiar are dreptate. Nici măcar nu a observat că şi-a cumpărat o rochie roşie nouă, care-i pune în valoare o altă latură a personalităţii sale, păstrată în umbră până acum. Nu o nimereşte cu cadourile, habar nu are că aici se găsesc cele mai elegante bluze de pe piaţă. Şi nici când îşi schimbă culoarea părului – din blond pltinat în blond mieriu – nu pare să observe.

Nu o ascultă. O, da, nu are răbdare să afle cu lux de amănunte tragediile personale ale fiecărei prietene, vecine şi cunoscute sau ultimele ei peripeţii de la serviciu. Din delegaţie. De pe stradă. Din trafic. Nu-l interesează pasiunile ei, nu vrea s-o acompanieze la shopping sau la yoga. Dar nici nu-i stă în drum.

femeie eleganta

E norocoasă, chiar dacă ea nu-şi dă seama. Culmea, se iubesc. Dar nu se suportă. De aceea ea are mereu de nevoie de… a treia roată la căruţă. Un fel de… bărbat de rezervă. Nu un amant, ci un bărbat care să completeze acolo unde soţul este prea plictisit să mai presteze. Un bărbat răbdător ca cea mai sfântă dintre prietene, galant, curtenitor şi înţelegător precum prototipurile eroilor din poveştile de dragoste cu happy end. Dar nu unul care s-o dorească… Nu, ca are şi acasă, după cum am văzut. Ci unul care, pur şi simplu, s-o adore. S-o cocoaţe mai sus decât s-a cocoţat ea însăşi, pe cel mai înalt piedestal şi de la baza căruia, umil, să-i înalţe ode de admiraţie şi jurăminte de supunere eternă. Un fel de valet, un fel de animal de companie vorbitor.

De ce ar face un bărbat asta? Pentru că speranţa nu moare niciodată, iar soclul, cu cât mai înalt, cu atât mai fragil şi mai predispus a se sfărâma pentru a-i arunca odorul drept în braţe.

Dacă ştie soţul? Ştie! De ce acceptă? Simplu, că-i ia lui de pe umeri povara de a-şi suporta propria soţie.

Dacă există această femeie? O, da, oricât de atipic ar părea, există.

Dacă se poate spune că aşa îşi înşală bărbatul? Hmm… greu de spus, nu?Citiţi şi

Nu știu dacă s-a întâmplat vreodată ceva între ei

Femeia de sticlă

Frumosul nu e gratis

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
18,712 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro