Emoţionanta scrisoare a unei mame de copil cu Sindrom Down către doctorul care a sfătuit-o să avorteze

10 June 2016

Aceasta este povestea unei mamei al cărei copil are Sindromul Down. Ea a fost avertizată de către medicul său de această problemă şi, mai mult decât atât, acesta a insistat ca ea să avorteze. Courtney Baker însă îşi dorea un copil şi faptul că acesta avea Sindromul Down nu a împiedicat-o să şi-l dorească la fel de mult şi în continuare.

Doi ani mai târziu, Emersyn este o fetiţă de 15 luni, fericită şi sanătoasă. Într-adevăr, s-a născut cu Sindromul Down, care atât de mult l-a speriat pe medic. Însă familia sa o iubeşte necondiţionat, în ciuda greutăţilor pe care creşterea şi educarea unui astfel de copil le presupune.

De când s-a născut Emersyn, Courtney s-a tot gândit cum ar putea să-l facă pe medicul ei să înţeleagă că gândeşte greşit şi că singura suferinţă pe care i-a produs-o fiica ei a fost aceea de a trebui să-şi contrazică medicul de fiecare dată când acesta insista ca ea să nu ajungă să se nască.

tumblr_inline_o8gbsmiPjA1tty580_540

Emersyn 

Până la urmă, Courtney i-a trimis următoarea scrisoare medicului său:

Stimate doctor,

O prietenă mi-a povestit recent că atunci când medicul ei i-a văzut ecografia copilului său nenăscut i-a spus „Este perfect”. După ce acesta s-a născut cu Sindromul Down, prietena mea a revenit la acelaşi medic care i-a spus din nou: „Ţi-am spus. Este perfect”.

Povestea ei m-a impresionat şi, în acelaşi timp, m-a făcut să sufăr pentru că eu nu am avut parte de aşa ceva. Mi-ar fi plăcut ca dumneavoastră să fiţi acel doctor.

Am venit la dumneavoastră în cel mai greu moment al vieţii mele. Eram îngrozită, anxioasă şi disperată. Nu ştiam adevărul despre copilul meu şi asta era tot ce aveam nevoie din partea dumneavoastră. Însă, în loc de ajutor, mi-aţi sugerat să avortez. V-am spus şi numele copilului şi dumneavoastră aţi insistat asupra modului în care viaţa noastră va fi afectată de naşterea unui copil cu Sindrom Down. Şi aţi continut să cereţi să-mi reconsider decizia în legătură cu păstrarea sarcinii.

Începând cu acel moment, mi-a fost teamă să revin la dumneavoastră. Momentul cel mai greu al vieţii mele devenise insuportabil şi asta pentru că dumneavoastră nu mi-aţi spus niciodată adevărul despre copilul meu: Acesta este perfect!”Citiţi şi

Băiatul din tren

Mă va auzi cineva?

„Departe de casă, lupta pentru supraviețuire chiar scoate la iveală ce e mai rău în noi?”

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS
10,309 views

Your tuppence

 1. Down / 11 June 2016 18:52

  Pai cum o dai nu e bine. Sa vezi cati doctoro sunt chemati la Cokegiu anual ca nu le-au” zis ” mamicutellor la ce risc se supun cand nasc un copil cu anumite probleme

  Thumb up 4 Thumb down 0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro