Este 33 de ani vârsta cea mai stresantă pentru femei?

9 November 2010

Site-ul francez Lesquotidiennes.com a realizat un studiu despre responsabilităţile femeilor de peste 30 de ani. Potrivit acestuia, femeile susţin că sunt mai ocupate decât bărbaţii de aceeaşi vârstă şi că viaţa lor se împarte între muncă, gospodărie, familie, copii şi întâlnirile sociale. Vă sună familiar cumva?

woman

Mai mult, la 33 de ani femeile trec prin cea mai stresantă perioadă din viaţa lor: dorm doar 5 ore pe noapte, muncesc peste 38 de ore pe săptămână, ba îşi mai aduc de lucru şi acasă.

În cadrul aceluiaşi studiu, o femeie din cinci a recunoscut că nu are timp pentru ea şi nici pentru prieteni sau activităţi relaxante.

Când se termină această perioadă stresantă? Răspunsul este dezarmant: se pare că abia în jurul vârstei de 55 de ani, femeile reuşesc să se simtă confortabil în carieră, dar şi  în viaţa de familie. Nu ştim ce ar fi relevat acelaşi studiu în România, dar problemele nu diferă, ba dimpotrivă, unele devin şi mai apăsătoare din cauze bine cunoscute altfel – mentalităţi tributare unei culturi în care femeia nu a prea avut un cuvânt de spus şi condiţii economice precare.

Sfaturile pentru a evita epuizarea şi depresia sunt valabile nu doar pentru femeile de această vârstă şi nu doar pentru franţuzoaice: alternarea orelor de munca şi de activităţi sociale cu cele de realxare şi de odihnă, renunţarea la televizor sau computer. Uşor de spus, greu de făcut.

Ce credeţi, sunt exagerate concluziile sau chiar aşa stau lucrurile la 33 de ani? Care este utilitatea concluziilor unui astfel de studiu, dacă nu există şi premisele dispariţiei cauzelor care generează asemenea efecte? Am aprecia opiniile voastre pentru care vă mulţumim.

Foto: DailymailCitiţi şi

Ciudatele priorități ale românilor

Mă va auzi cineva?

Când am hotărât să mă despart de tine

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
1,414 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro