Ești imperfectă? Privește-le!

Catchy

20 February 2014

Danielle Sheypuk este în scaunul cu rotile de la vârsta de doi ani. Acum are 36. Asta e viaţa pe care a cunoscut-o, a acceptat-o şi, ajunsă la vârsta maturităţii, a învăţat să se bucure cât mai mult de ea. Lucrează ca psiholog şi se implică în diferite proiecte. Însă lumea a început să vorbească despre ea în ultimele zile când, la Săptămâna Modei de la New York, Danielle a apărut pe podium, ca manechin, în scaunul cu rotile, prezentând hainele designerului Carrie Hammer.

Danielle Sheypuk

„Am hotărât să lucrez cu modele de urmat, nu cu modele de podium. Toate femeile trebuie să fie conştiente de valoarea lor. Hainele mele trebuie să se potrivească femeilor şi nu femeile trebuie să se potrivească hainelor create de mine”, a spus designerul Carrie Hammer.

Pentru Danielle invitaţia de a prezenta colecţia Carrie Hammer a fost o provocare şi crede că poate să fie  un exemplu pentru fiecare persoană cu dizabilitate de a-şi recâştiga încrederea în ea însăşi:  „Este o metodă de a redobândi şi creşte încrederea în tine. Poate transmite gândul “dacă ea a putut, înseamnă că poţi şi tu. Cui îi pasă de scaunul meu cu rotile?”

În ultimii ani, tot mai multe companii au început să renunţe la imaginea clasică a modelului perfect create, de fapt, în urma tehnicilor de editare foto. Anul trecut, o organizaţie elveţiană de apărare a drepturilor persoanelor cu dizabilităţi fizice a creat modele de plastic, după modelele vii, cărora le lipsea un membru sau aveau un baston şi le-a amplasat în vitrinele unor magazine din Zurich.

“Doar pentru că avem o dizabilitate fizică nu înseamnă că trebuie să stăm închişi între patru pereţi şi să fugim de lume”, spunea o tânără de 26 de ani, imobilizată în scaunul cu rotile. Şi a dovedit că are dreptate, după ce o companie din Italia, care realizează îmbrăcăminte pentru tineri, a invitat-o să facă parte dintr-o campanie de publicitate.

Danielle Sheypuk nu este totuşi prima persoană în scaunul cu rotile care a prezentat o colecţie de modă. La sfârşitul anului trecut, la o prezentare de modă în Cluj-Napoca au defilat 12 modele în scaune cu rotile, în cadrul unui eveniment numit Atipic Beauty.

Enjoy

Toate aceste momente ar trebui însă să ne facă să ne oprim din iluzia perfecţiunii şi să vedem ceea ce este mai greu, dar ştim de fapt cu toţii: adevărata frumuseţe vine din interior. Şi tot acolo se află puterea, încrederea, dorinţa de a trăi.Citiţi şi

După 40 de ani, o luăm razna…

Moda lui 2018 pentru femei și… bărbați?

Christian Dior – 70 de ani de haute couture

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS
3,090 views

Your tuppence

 1. Care au fost cele mai viralizate subiecte in presa online si pe bloguri? (W8, 2014) | refresh.ro / 24 February 2014 12:27

  […] Esti imperfecta? Priveste-le! – catchy.ro129 shares 15 comments 715 likes 2 tw. trackbacks 148 tw. followers […]

  Thumb up 1 Thumb down 0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro