Eu sunt femeia care te aşteaptă

Catchy

17 November 2016

Te aştept şi azi, chiar dacă tu nu ştii. Sau, poate – mă amăgesc – simţi că mă gândesc, din nou, obositor, obsedant, fără speranţă, la tine.

Când ai plecat, mi-ai spus să te aştept şi eu, cu ecoul ultimelor sunete în gând, cu imaginea ta îndepărtându-te, mă ţin de o promisiune pe care, de fapt, nu ţi-am făcut-o niciodată.

Trebuia să te întorci după o săptămână, dar au trecut ani. Trebuia doar să pleci, nu să mă părăseşti, iar eu încă mai continui să mă agăţ de ideea asta, a unei prelungiri nefireşti – da – poate necesare – cine ştie? – a plecării tale care însă, la un momenta dat – se va încheia cu reîntâlnirea noastră. Poate chiar azi. Sau mâine. Sau în oricare altă zi.

femeie-cafea

Eu te aştept. Eu sunt femeia care te aşteaptă cu inima strânsă în pumn, cu minţile rătăcite într-un trecut comun prea îndepărtat, cu dorinţele pulsând dincolo de tâmpla uşor albită. Nu mi-e ruşine să recunosc că vârsta îmi măsoară otrava iubirii tale în doze mici, letale. Nu mi-e ruşine să pregătesc dimineaţă de dimineaţă, două ceşti de cafea, aşa cum îţi plăcea ţie, la cafetieră. Am una nouă acum, am cumpărat-o de aici, special pentru a sărbători împreună – pentru când va fi să revii – dimineţile noastre îmbătate de aromă tare, de cafea proaspăt măcinată. Şi nici nu mi-e ruşine să arunc, seara, rece şi mată, cu gust de leşie, cafeaua din ceașca ce te-a aşteptat, ca şi mine, în ziua de-abia încheiată, în zadar.

Te aştept şi azi, iubitule, aşa cum am făcut-o mereu. Săptămâna separării noastre s-a lăbărţat urâtă în timp şi mi-a furat ani. Dar odată şi odată, ea tot se va sfârşi. Odată şi odată, eu tot te voi reîntâlni. Odată şi odată, cafeau ta nu va mai apuca să se răcească în ceaşcă. Odată şi odată, voi deveni femeia la care te-ai întors învins de viaţă, femeia în ale cărei braţe zbaterea ți se va ostoi, singura femeie care a ştiut să te aştepte…Citiţi şi

Scrisoare de dragoste

Mă gândesc la tine și la anii dintre noi

O femeie disperată oferă prea multe șanse

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
7,809 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro