Fabergé – The Art of Colour

11 November 2013

Casa de bijuterii Fabergé a început prin a cuceri un imperiu, cel Ţarist. Fondată la Sankt Petersburg în 1842, a devenit aproape imediat furnizoarea de giuvaiere a capetelor încoronate şi a deloc puţinilor purtători de blazon de la curtea Mamei Rusia. Acest nume făcut celebru de Gustav Fabergé şi, mai apoi, de fiul său, Peter Carl, este sinonim cu excelenţa în arta orfevrăriei. Sigur că firma a fost naţionalizată la revoluţia boloşevică din 1918, însă acest nume cunoscut în istoria giuvaiergeriei mai ales prin celebrele ouă Fabergé şi-a continuat conchista europeană şi mondială pe parcursul secolului al XX-lea, iar acum brandul Fabergé, păstrător al tradiţiei şi inovator continuu în materie de haute joaillerie, este unul dintre cele mai apreciate din întreaga lume.

Şi cum cea mai nouă campanie, The Art of Colour, cuprinde cele mai recente colecţii în care designerii şi artizanii au ales să predomine pietrele preţioase colorate, m-am gândit s-o „parcurgem“ împreună. Şi vă promit c-o să povestim pe-ndelete de-acum înainte despre unele dintre cele mai spectaculoase bijuterii care se pot vedea în lumea asta şi care poartă renumele Fabergé.

The Art of ColourCitiţi şi

Alphonse Mucha & FREYWILLE

Greutatea dragostei în carate – cele mai scumpe inele de logodnă

Bărbaților le-ar trebui un curs intensiv

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
1,124 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro