Fără modele subnutrite în Israel!

26 March 2012

O nouă lege votată în Israel interzice apariția modelelor subnutrite în prezentările de modă și în reclame. Prin această lege, oficialii încearcă să reducă numărul de cazuri de anorexie și bulimie în rândul tinerelor și să devină un exemplu pentru restul lumii, unde mari case de modă prezintă advertoriale de genul acesta:

ralph-lauren-photoshop

Modelele vor trebui să prezinte, de fiecare dată când semnează un contract, un certificat medical nu mai vechi de trei luni care să arate că nu sunt subnutrite, potrivit standardelor impuse de Organizația Mondială a Sănătății. Asta înseamnă că, de exemplu, un model de 1,72 m nu trebuie să cântărească mai puțin de 54 de kilograme. Dar mai înseamnă şi că peste 300 dintre manechinele profesioniste din Israel vor trebui să treacă la o cură de îngrășare, dacă vor să mai găsească de muncă. Legea restricționează și post-editarea foto, astfel că orice fotografie care a fost modificată digital pentru a subția modelele va trebui să precizeze clar acest lucru. Totuși, legea nu se aplică în cazul publicațiilor străine vândute în Israel.

Rămâne de văzut ce vor alege fotomodelele: să se îngrașe câteva kilograme sau să emigreze? 🙂Citiţi şi

Cristina Werther – singura româncă din top Forbes Influencers

Efectul Vasilica, Olguța, Gabriela & co.

A început “efectul Meghan”

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS
1,843 views

Your tuppence

 1. Fără manechine prea slabe pe podium – Handpicked News | Catchy / 7 May 2017 9:07

  […] reamintim că încă din 2012 în Israel s-a votat o lege care interzicea apariția modelelor subnutrite în prezentările de modă și în reclame, și, […]

  Thumb up 0 Thumb down 0
  Reply
 2. Gata cu exploatarea modelelor la şedinţele foto! | Catchy / 15 April 2013 12:04

  […] să pozeze în personaje adulte, cu păcatele aferente. Asta, plus interdicţiile referitoare la greutatea modelelor, şi parcă lumea pictorialelor şi a prezentărilor de modă începe să semene mai […]

  Thumb up 0 Thumb down 0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro