Fără o femeie, un bărbat este un mort în viață!

Rita Drumeș

11 September 2016

rita-drumesSâmbătă, pe la prânz, mă aflam în sala de așteptare pentru un control de rutină la cardiolog. Și cum așteptam eu, așa, să-mi vină rândul, la un moment dat și-au făcut apariția un El și o Ea. Ea să tot fi avut 55 de ani, iar el vreo 60. Văzând că numeric femeile depășeau numărul bărbaților care așteptau, el a exclamat pe un ton amuzat: „Ce de femei! Asta pentru că femeile sunt mai inimoase decât bărbații.” Ea nu a spus nimic, doar l-a împins discret către un scaun liber, apoi s-a îndreptat spre asistentă pentru a-i spune ceva în șoaptă. După o vreme, s-a așezat și ea pe un scaun ce se eliberase lângă el. În timp ce-și alunga cu degetul arătător un fir de praf imaginar de pe blugii ce se mulau pe trupul ei încă grațios, i-a spus plictisită că înainte medicii erau cei care-și așteptau pacienții. Cu alte cuvinte, înainte nu erau așa de mulți bolnavi.

cuplu-in-varsta

Un timp au continuat să vorbească cu detașare despre una, despre alta, de parcă  ieșiseră la o cafea în oraș și nu voiau să lase tăcerea să se aștearnă între ei. Conversația le-a fost totuși întreruptă de apariția unui medic ginecolog care venise să lase un buchet de flori pentru doctorița la ușa căreia așteptam cu toții. Este posibil ca ea să-l fi cunoscut mai de mult, căci se pare că starea deplorabilă în care ajunsese acesta a reușit să-i alunge plictisul, făcând-o să spună: „Tu știi cine este ăsta? Este doctorul S. A fost unul dintre cei mai frumoși bărbați pe care i-a avut orașul ăsta! Și uită-te și tu în ce hal arată, gras, chel, cu hainele alandala pe el! Toate astea i se trag de la pierderea neveste-si. De când a murit, el nu și-a mai putut reveni.“ S-a oprit pentru o clipă, parcă ar fi vrut să tragă o gură de aer proaspăt în piept, apoi a continuat oftând: „Ce înseamnă și o femeie în viața bărbatului! Fără o femeie, un bărbat este un mort în viață!“ El a privit-o dintr-o parte, ca și cum atunci ar fi privit-o pentru prima dată, și i-a răspuns: „Tu ce faci acum? Faci educație cu mine?“

Nu m-am putut abține și am zâmbit. Mi-a remarcat zâmbetul și, rușinat, mi-a zâmbit și el. Iar ea m-a privit ca și cum abia atunci realizase că nu sunt obiect de decor. Situația mi s-a părut absolut delicioasă. M-a amuzat să văd că, deși el era pacientul, nu accepta să primească decontul unor polițe mai vechi pe care ea voia să i le plătească. Cine poate spune că viața nu are farmecul ei după ce treci de 50 de ani?

Pe Rita o găsești și aici

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂 Trimite-ne textul pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Problema nu este totuși coafura

Te vei întoarce?!

Aș fi făcut orice. Și acum aș face orice… pentru că îmi lipsești

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS
2,778 views

Your tuppence

 1. Valentina / 11 September 2016 14:59

  Caz real: Am văzut un interviu cu dul Djuvara, acum vreo cativa ani, făcuse “doar” 95 de ani și l-a întrebat reporterul secretul longevității fizice, intelectuale și domnul Djuvara a spus franc:” Am divorțat de nevasta- mea la 40 de ani!” Asa ca nu se aplica la toți bărbații.

  Thumb up  Thumb down
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro