Fără raze X pe aeroporturile americane

Andreea Petrescu

19 January 2013

Tot mai mulţi oameni s-au plâns în ultimii ani că scannerele cu raze X de pe aeroporturi văd şi ultima cusătură de la lenjeria intimă. Europa le-a interzis în 2011 şi se pare că nici americanii nu vor mai avea motiv să roşească începând cu luna iunie.

Administraţia pentru Securitatea Transportului din Statele Unite a decis să mai pună o haină pe pasageri. Americanii folosesc în prezent două tipuri de scannere – unul care oferă o imagine generală a corpului şi un al doilea care foloseşte raze X, care “văd” tot ce se poate, de la arme până la colăcei. Există însă reglementări în privinţa utilizării imaginilor, care nu pot fi imprimate şi redistribuite unor terţe părţi fără acordul celor în cauză. Uniunea Europeană l-a interzis pentru a nu „risca punerea în pericol a sănătăţii şi siguranţei pasagerilor”, cu atât mai mult cu cât oamenii s-au plâns şi de expunerea fără voia lor la radiaţii. Statele Unite au scos anul trecut din din aeroporturi 76 de aparate, urmând ca în lunile viitoare să le înlocuiască şi pe celelalte 174. Câteva dintre ele vor fi mutate la intrările agenţiilor guvernamentale, unde ochiul protestatarului ajunge mai greu. Şi câte fantezii or fi alimentat scannerele astea…Citiţi şi

Lui nu-i plac surprizele

Moartea mall-urilor

Omul în roșu, călugărițele și avionul

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
1,349 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro