Fata cu un fluture pe mână 

Florin Batincu

23 November 2016

florin-batincuAvea un fluture pe mână. E ciudat cum ne rămân în minte cele mai neînsemnate amănunte dintr-o întâlnire, un miros, o atingere, un zâmbet sau un fluture.

Era acolo, rezemată de un copac, cu privirea pierdută, cu gândul aiurea, poate la cineva, poate la nimeni. Rezemată de un copac, într-o seară prea caldă de vară, o fată fuma plictisită, fără nume, fără chip, fără trecut, fără nu ştiu ce viitor. În viaţă vezi multe chipuri, îţi trec prin faţă aşa cum toamna mii de frunze cad din copaci. Sunt doar umbre, sau voci, ori pasi pierduţi, nu îţi rămân în minte, nu ai timp să le observi, trec aşa cum trec clipele prin ceasul timpului.

Dar ea stătea acolo, rezemată de acel copac, ascunsă, fumând dintr-o ţigară, ferită de priviri, fără să ştie însă că totuși este o altă privire care o urmăreşte. Nici măcar nu a ţinut mult, cât trei fumuri trase dintr-o ţigară poate deja aprinsă, prea puţin chiar şi pentru acel fluture să aibă timp să îşi odihnească aripile după cine ştie cât zbor, acolo, pe mâna acelei fete.

femeie-fluture
Dar e ciudat timpul ăsta, uneori se întinde, se dilată, şi cele câteva clipe, dintre trei fumuri de ţigară şi un zbor de fluture, par o veşnicie, dintr-un film turnat parcă cu încetinitorul. Şi te imaginezi într-un univers paralel, în care te întrebi ce-ar fi fost dacă ţi-ar fi spus „Bună, eu sunt…” Dacă i-ai fi văzut ochii verzi sau poate negri, dacă i-ai fi putut afla trecutul sau influenţa viitorul. Dacă i s-ar fi stins ţigara şi te-ar fi întrebat de vreun foc, dacă te-ar fi văzut sau dacă ai fi fost tu fluturele de pe mâna ei.

Şi poate, dacă toate astea s-ar fi întâmplat, poate, n-ar fi rămas nimic în amintire, poate ar fi fost doar o umbră, un fum de ţigară, o frunză căzută dintr-un copac, fără să-ţi pese, fără să te intereseze. Dar ea a rămas acolo, rezemată de un copac, trăgând absentă din ţigară şi cu un fluture pe mână care a zburat repede, speriat de o maşină pornită prea devreme…

Era o fată, fără chip, fără nume, doar cu un fluture şi o ţigară fumată deja.

Pe Florin îl găsiți și aici.

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Câți bărbați au iubit-o?…

Am fost dată afară dintr-o relație

Pe-tro-ne-la: „E foarte frumos să fii femeie”

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
901 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro