Femei în politica mare – Chrystia Freeland, ministrul de externe al Canadei

Catchy

13 January 2017

Din 10 ianuarie, noul Ministru al Afacerilor Externe canadian este liberala Chrystia Freeland, intrată în Parlament pentru a doua oară în 2015. 48 de ani, mamă a trei copii, scriitoare, jurnalistă, politician din 2013, fost ministru al comerțului exterior tot în guvernul Trudeau, Freeland înclină balanța de gen în favoarea femeilor (15-14).

Interesant cel puțin este amănuntul că noul ministru de externe, cu rădăcini ucrainene, vorbitoare de rusă și fostă șefă a biroului regional Financial Times pentru Europa de Est de la Moscova, se află printre cei 13 oficiali canadieni cărora le-a fost interzisă intrarea pe teritoriul Rusiei, ca urmare a sancțiunilor impuse de Vladimir Putin în martie 2014.

După numire, Freeland a postat pe Facebook și Twitter: “Sunt cu adevărat onorată. Voi continua în fiecare zi să reprezint în toată lumea tot ce are mai bun Canada.”

Freeland Trudeau

Premierul Trudeau și Chrystia Freeland, Bruxelles, octombrie 2016, la semnarea CETA (Acordul de liber schimb comercial între Canada și UE), în calitate de ministru al comerțului exterior. 

Nota Bene: odată cu Chrystia Freeland, Trudeau a mai făcut o numire – Ahmed Hussen, de origine somaleză, ajuns în Canada la 16 ani, ca refugiat, este noul ministru pentru imigranți.

Schimbările din cabinetul lui Trudeau intervin la mai puţin de două săptămâni înainte ca Trump să preia efectiv frâiele SUA.Citiţi şi

Justin Trudeau – fotografia care contribuie la încălzirea globală

Jos privirile de pe Justin? Păi, nu se prea poate…

Bine ai venit în fan club-ul lui Justin, Ivanka! :)

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
400 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro